Her kommer en oppskrift på kyllinglårfilet i en frisk kokosmelksaus med nykokt ris, frisk salat og paprika ved siden av. Enkelt og digg!!
Hvor mange nam vil du gi?
4,20 (5 vurderinger)
Totaltid30 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 400 g kyllinglårfilet
- 2 fedd hvitløk, presset eller revet
- salt og pepper
- nøytral olje
- 2 porsjoner ris
- 1 stk paprika, i skiver eller biter
Saus
- 3 fedd hvitløk, presset eller revet
- 0,5 stk chili, finhakket
- 200 ml kokosmelk
- 2 ts ingefær, revet eller finhakket
- 2 ss soyasaus, (glutenfri ved behov)
- 0,5 stk lime, saften
Til servering
- fersk salat
- 2 skiver lime
Instruksjoner
- Ha kyllingen i en skål og ha hvitløk, salt, og litt olje over. Bland godt sammen og sett til side.
- Kutt opp resten av ingrediensene.
- Kok ris etter anvisningen på pakken.
- Varm litt olje i en stekepanne på middels/høy varme og stek kyllingen 2-3 minutter på hver side. Skru ned varmen og legg et lokk på pannen. Stek videre i ca 5 min – litt avhengig av størrelsen på filetene.
- Ta kyllingen ut av pannen og legg til side.
- Ha litt mer olje i pannen hvis nødvendig og tilsett hvitløk, ingefær og chili. Stek i ca 2 minutter på middels varme.
- Tilsett kokosmelk og soyasaus og kok opp. La småkoke i 10 minutter.
- Smak til med lime og evt mer soyasaus.
- Kutt kylling i strimler og tilsett i pannen igjen sammen med paprika. Bland godt.
- La stå på lav varme i 1 minutt til.
- Fordel salat og ris i skåler og ha kylling og saus over.
- Skvis litt lime over det hele til slutt og nyt!