Kylling i kokosmelk

Her kommer en oppskrift på kyllinglårfilet i en frisk kokosmelksaus med nykokt ris, frisk salat og paprika ved siden av. Enkelt og digg!!

Hvor mange nam vil du gi?

4,20 (5 vurderinger)
Totaltid30 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 400 g kyllinglårfilet
  • 2 fedd hvitløk, presset eller revet
  • salt og pepper
  • nøytral olje
  • 2 porsjoner ris
  • 1 stk paprika, i skiver eller biter

Saus

  • 3 fedd hvitløk, presset eller revet
  • 0,5 stk chili, finhakket
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 ts ingefær, revet eller finhakket
  • 2 ss soyasaus, (glutenfri ved behov)
  • 0,5 stk lime, saften

Til servering

  • fersk salat
  • 2 skiver lime

Instruksjoner

  • Ha kyllingen i en skål og ha hvitløk, salt, og litt olje over. Bland godt sammen og sett til side.
  • Kutt opp resten av ingrediensene.
  • Kok ris etter anvisningen på pakken.
  • Varm litt olje i en stekepanne på middels/høy varme og stek kyllingen 2-3 minutter på hver side. Skru ned varmen og legg et lokk på pannen. Stek videre i ca 5 min – litt avhengig av størrelsen på filetene.
  • Ta kyllingen ut av pannen og legg til side.
  • Ha litt mer olje i pannen hvis nødvendig og tilsett hvitløk, ingefær og chili. Stek i ca 2 minutter på middels varme.
  • Tilsett kokosmelk og soyasaus og kok opp. La småkoke i 10 minutter.
  • Smak til med lime og evt mer soyasaus.
  • Kutt kylling i strimler og tilsett i pannen igjen sammen med paprika. Bland godt.
  • La stå på lav varme i 1 minutt til.
  • Fordel salat og ris i skåler og ha kylling og saus over.
  • Skvis litt lime over det hele til slutt og nyt!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!