Kung Pao Tofu

En vri på en kinesisk klassiker – Kung Pao med crispy tofu.

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
Totaltid30 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 300 g fast tofu
  • Maizena
  • 0,5 stk rød paprika
  • 0,5 stk grønn paprika
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts chiliflak
  • 2 stk vårløk
  • Nøytral olje

Saus

  • 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov
  • 1 ss hoisin, glutenfri ved behov
  • 1 ss riseddik
  • 1 ts sukker
  • 3 ss vann

Til servering

  • Ris
  • Sesamolje
  • Chiliflak

Instruksjoner

  • Kutt tofu i terninger. Legg på en tallerken eller fat med kjøkkenpapir under. La stå sånn mens du forbereder resten for å bli kvitt så mye væske som mulig.
  • Kutt paprika i terninger.
  • Finhakk hvitløk, ingefær og den hvite delen av vårløken og sett til side. Spar den grønne delen til garnityr en annen gang.
  • Bland sammen ingrediensene til sausen.
  • Ha tofuen over i en tørr skål. Ha maizena over og rist forsiktig på skålen så alle bitene blir dekket av mel. Vær forsiktig så tofuen ikke faller fra hverandre.
  • Varm en del olje i en stekepanne og tilsett tofuterningene. Blir pannen for full, stek i flere omganger. Legg tofuen over på en tallerken med kjøkkenpapir og la oljen renne av.
  • Ha hvitløk, ingefær, vårløk og chiliflak i pannen og stek til det begynner å lukte skikkelig digg, ca 3 minutter.
  • Tilsett paprika og stek i ca 2 minutter.
  • Tilsett sausen og kok opp.
  • Ha tofuen tilbake i pannen og vend forsiktig alt sammen så sausen dekker alt.
  • Fordel i skåler over nykokt ris.
  • Strø mer chiliflak over og litt sesamolje.
Tips for å få mer væske ut av tofuen er å pakke hele blokken inn i kjøkkenpapir og legge en tallerken med noe tungt oppå. La stå i rundt 30 min.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!