En vri på en kinesisk klassiker – Kung Pao med crispy tofu.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Totaltid30 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 300 g fast tofu
- Maizena
- 0,5 stk rød paprika
- 0,5 stk grønn paprika
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts ingefær
- 1 ts chiliflak
- 2 stk vårløk
- Nøytral olje
Saus
- 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 1 ss hoisin, glutenfri ved behov
- 1 ss riseddik
- 1 ts sukker
- 3 ss vann
Til servering
- Ris
- Sesamolje
- Chiliflak
Instruksjoner
- Kutt tofu i terninger. Legg på en tallerken eller fat med kjøkkenpapir under. La stå sånn mens du forbereder resten for å bli kvitt så mye væske som mulig.
- Kutt paprika i terninger.
- Finhakk hvitløk, ingefær og den hvite delen av vårløken og sett til side. Spar den grønne delen til garnityr en annen gang.
- Bland sammen ingrediensene til sausen.
- Ha tofuen over i en tørr skål. Ha maizena over og rist forsiktig på skålen så alle bitene blir dekket av mel. Vær forsiktig så tofuen ikke faller fra hverandre.
- Varm en del olje i en stekepanne og tilsett tofuterningene. Blir pannen for full, stek i flere omganger. Legg tofuen over på en tallerken med kjøkkenpapir og la oljen renne av.
- Ha hvitløk, ingefær, vårløk og chiliflak i pannen og stek til det begynner å lukte skikkelig digg, ca 3 minutter.
- Tilsett paprika og stek i ca 2 minutter.
- Tilsett sausen og kok opp.
- Ha tofuen tilbake i pannen og vend forsiktig alt sammen så sausen dekker alt.
- Fordel i skåler over nykokt ris.
- Strø mer chiliflak over og litt sesamolje.
Tips for å få mer væske ut av tofuen er å pakke hele blokken inn i kjøkkenpapir og legge en tallerken med noe tungt oppå. La stå i rundt 30 min.