Denne oppskriften er inspirert av koreansk budae jjigae som kort oppsummert er en gryte som består av de ingrediensene man hadde igjen.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Totaltid30 minutter min
2 personer
Ingredienser
Suppe
- 8 dl vann
- 1 ss gochugaru
- 2 ss fiskesaus
- 2 ss mirin
- 1 ss sukker
- 1 fedd hvitløk, revet
Topping
- 100 g smårettpølse
- 200 g bogskinke
- 100 g sopp
- 2 stk vårløk
- Kimchi
- Riskaker
- 2 porsjoner nudler
- 2 skiver hamburgerost
Instruksjoner
- Begynn med å ha alle ingrediensene til suppen i en kjele og kok opp. La småkoke under lokk til resten er ferdig.
- Skjær noen kutt på skrå i pølsene og kutt skinke og sopp i skiver.
- Stek alt i en stekepanne.
- Kok nudler og riskaker etter anvisning på pakken.
- Ha nykokte nudler i midten av en skål og fordel pølse, skinke, sopp, kimchi, riskaker og grovhakket vårløk rundt. Hell ønsket mengde suppe rundt.
- Legg osten oppå nudlene og dekk skålen med en tallerken eller lokk i 1 minutts tid så osten smelter.
- Server!
I original budae jjigae lager man suppen i en vid kjele og har alle ingrediensene i rå. Deretter småkoker suppen under lokk til nudlene er gjennomkokt. Prøv det hvis du skal lage til mange!