Denne oppskriften er inspirert av koreansk budae jjigae som kort oppsummert er en gryte som består av de ingrediensene man hadde igjen.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Totaltid30 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 8 dl kyllingkraft
Saus
- 1 ss gochugaru
- 0,5 ss gochujang
- 2 ss soyasaus
- 1 ss mirin
- 1 ss sukker
- 4 fedd hvitløk, revet
Topping
- 100 g smårettpølse
- 200 g bogskinke
- 100 g sopp
- 2 stk vårløk, i skiver
- Riskaker
- Kimchi
- 2 porsjoner nudler
- 2 skiver hamburgerost
Instruksjoner
- Kok opp kraften.
- Bland ingrediensene til sausen.
- Skjær noen kutt på skrå i pølsene og kutt skinke og sopp i skiver.
- Dander pølse, skinke, sopp, vårløk, riskaker og kimchi rundt i en stor panne eller kjele. Hell sausen i midten,
- Hell kraften over og legg på lokket.
- La småkoke under lokk i ca 5 min.
- Ha nudlene i midten av kjelen og legg noen skiver ost på toppen og legg på lokket igjen. La koke til nudlene er ferdige og osten har smeltet.
- Server!
I original budae jjigae lager man suppen i en vid kjele og har alle ingrediensene i rå. Deretter småkoker suppen under lokk til nudlene er gjennomkokt. Prøv det hvis du skal lage til mange!