Kimchi fried rice

Dette er standard restemat i Korea og det er ikke akkurat vanskelig å forstå hvorfor. Dette er en enkel rett med masse gode smaker.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (5 vurderinger)
2 personer

Ingredienser

  • 150 g bacon
  • 0,5 stk gul løk, grøvhakket
  • 3 dl kimchi, grovkuttet
  • 2 porsjoner ferdigkokt ris
  • 0,5 dl lake fra kimchien
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss sesamolje
  • 1 håndfull ost, revet. F.eks mozzarella eller vanlig gulost

Til servering (kan sløyfes)

  • 1 ss sesamfrø
  • 1 stk vårløk, grovhakket

Instruksjoner

  • Kutt bacon i biter og stek det i en stekepanne til det blir crispy.
  • Ha det ut av pannen og sett til side. Ta vare på et par spiseskjeer av baconfettet.
  • Tilsett løken og stek på medium varme i et par minutter.
  • Tilsett kimchien og bland godt.
  • Tilsett ris, lake fra kimchien og vann. Bland godt.
  • Stek i ca 5 min, rør i pannen underveis.
  • Tilsett til slutt sesamolje, ost og baconet og bland godt igjen.
  • Server i skåler og strø over sesamfrø og vårløk hvis du vil.
Lag din egen kimchi! Oppskrift her.
Et tips er å tilsette flere grønnsaker om du vil eller stek et egg og legg på toppen.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!