Dette er standard restemat i Korea og det er ikke akkurat vanskelig å forstå hvorfor. Dette er en enkel rett med masse gode smaker.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (5 vurderinger)
2 personer
Ingredienser
- 150 g bacon
- 0,5 stk gul løk, grøvhakket
- 3 dl kimchi, grovkuttet
- 2 porsjoner ferdigkokt ris
- 0,5 dl lake fra kimchien
- 0,5 dl vann
- 2 ss sesamolje
- 1 håndfull ost, revet. F.eks mozzarella eller vanlig gulost
Til servering (kan sløyfes)
- 1 ss sesamfrø
- 1 stk vårløk, grovhakket
Instruksjoner
- Kutt bacon i biter og stek det i en stekepanne til det blir crispy.
- Ha det ut av pannen og sett til side. Ta vare på et par spiseskjeer av baconfettet.
- Tilsett løken og stek på medium varme i et par minutter.
- Tilsett kimchien og bland godt.
- Tilsett ris, lake fra kimchien og vann. Bland godt.
- Stek i ca 5 min, rør i pannen underveis.
- Tilsett til slutt sesamolje, ost og baconet og bland godt igjen.
- Server i skåler og strø over sesamfrø og vårløk hvis du vil.
Lag din egen kimchi! Oppskrift her.
Et tips er å tilsette flere grønnsaker om du vil eller stek et egg og legg på toppen.