Kimchi fried rice

Dette er standard restemat i Korea og det er ikke akkurat vanskelig å forstå hvorfor. Dette er en enkel rett med masse gode smaker.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (5 vurderinger)
2 personer

Ingredienser

  • 150 g bacon
  • 0,5 stk gul løk, grøvhakket
  • 3 dl kimchi, grovkuttet
  • 2 porsjoner ferdigkokt ris
  • 0,5 dl lake fra kimchien
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss sesamolje
  • 1 håndfull ost, revet. F.eks mozzarella eller vanlig gulost

Til servering (kan sløyfes)

  • 1 ss sesamfrø
  • 1 stk vårløk, grovhakket

Instruksjoner

  • Kutt bacon i biter og stek det i en stekepanne til det blir crispy.
  • Ha det ut av pannen og sett til side. Ta vare på et par spiseskjeer av baconfettet.
  • Tilsett løken og stek på medium varme i et par minutter.
  • Tilsett kimchien og bland godt.
  • Tilsett ris, lake fra kimchien og vann. Bland godt.
  • Stek i ca 5 min, rør i pannen underveis.
  • Tilsett til slutt sesamolje, ost og baconet og bland godt igjen.
  • Server i skåler og strø over sesamfrø og vårløk hvis du vil.
Lag din egen kimchi! Oppskrift her.
Et tips er å tilsette flere grønnsaker om du vil eller stek et egg og legg på toppen.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!