Kikertgryte med grønnkål

Kan kikerter og grønnkål egentlig bli godt, eller er det bare sunt? Kombinert med blant annet løk, hvitløk, ingefær og kokosmelk er svare faktisk at det ikke bare blir godt, men sykt digg! Om du ikke tror på det så prøv det selv.

Hvor mange nam vil du gi?

4,10 (10 vurderinger)
4 porsjoner

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 400 g kikerter, skylt
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk gul løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 1 stk chili, finhakket
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ss rød currypaste
  • 1 boks kokosmelk, original (ikke lett)
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 100 g grønnkål
  • mynte, kan sløyfes
  • chiliflak, kan sløyfes

Instruksjoner

  • Skyll kikertene og sett til side
  • Ha olivenolje i en gryte på middels varme
  • Ha i finhakket løk, hvitløk, ingefær og chilli
  • La det hele surre i ca 5 minutter til løken blir blank
  • Ha i gurkemeien og rød currypaste og rør det hele god sammen
  • Gi blandingen nye 5 minutter i gryten
  • Ha kikertene over i gryten og bland godt
  • La kikertene ligge i 10 minutter til de blir gyldne
  • Bruk baksiden av en stekespade eller -skje og mos kikertene ned i gryten. Her trenger du ikke være nøye. Det holder at halvparten av kikertene blir most
  • Ha i kokosmelk og buljong
  • La blandingen koke lett i 30-40 minutter utifra hvilken konsistens du ønsker. Jo lengre, jo tykkere. Les neste punkt får du tar deg en velfortjent pause.
  • Ha i grønnkålen når det gjenstår ca. 5 minutter av koketiden. Da får den perfekt med tid til å kose seg i blandingen før servering
  • Kok opp ris
  • Server med garnityr av mynte og chilliflak
Tips: Server med naan, pita eller spis den som den er ?
Tips: En dæsj med yoghurt eller rømme er supergodt til
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!