Deilig og smakfull curry. Enkel og rask er den også!
Hvor mange nam vil du gi?
4,34 (18 vurderinger)
Forbredelsestid10 minutter min
Tilbredningstid20 minutter min
Totaltid30 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 2 porsjoner ris
- 1 ss nøytral olje
- 1 stk rødløk, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts ingefær, finhakket
- 1/2 stk chili, finhakket
- 1 ss spiskummin
- 1/2 ss malt koriander
- 1/2 ss garam masala
- 1 ts havsalt
- 1 ss tomatpuré
- 400 g hakkede tomater
- 290 g kikerter
- 250 g kokosmelk, ikke lett
- 2 håndfull spinat
- fersk koriander, til servering, kan sløyfes
Instruksjoner
- Kok ris etter anvisningen på pakken.
- Finhakk rødløk, hvitløk, chili og ingefær.
- Mål opp og bland sammen spisskummin, malt koriander og garam masala.
- Stek rødløken i litt olje på middels/høy varme til den er blank, 1-2 minutter.
- Ha deretter i hvitløk, chili og ingefær. La steke i ca 1 minutt til.
- Skru ned varmen et hakk og bland inn tomatpuré og krydderblandingen. Rør godt sammen.
- Ha i hakkede tomater og kikerter og la småkoke i 5 minutter.
- Ha deretter i kokosmelk og spinat og la småkoke videre i 3-4 minutter.
- Server med risen og litt koriander hvis du vil.
Elllsker denne! Vi spiser den nesten hver uke, pleier å ha i litt mer rømme/fløte 🥰 Definitivt namnamnam
Så utrolig hyggelig!😍 og veldig godt tips med litt rømme eller fløte