Kikertcurry

Deilig og smakfull curry. Enkel og rask er den også!

Hvor mange nam vil du gi?

4,34 (18 vurderinger)
Forbredelsestid10 minutter
Tilbredningstid20 minutter
Totaltid30 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 2 porsjoner ris
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 stk rødløk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts ingefær, finhakket
  • 1/2 stk chili, finhakket
  • 1 ss spiskummin
  • 1/2 ss malt koriander
  • 1/2 ss garam masala
  • 1 ts havsalt
  • 1 ss tomatpuré
  • 400 g hakkede tomater
  • 290 g kikerter
  • 250 g kokosmelk, ikke lett
  • 2 håndfull spinat
  • fersk koriander, til servering, kan sløyfes

Instruksjoner

  • Kok ris etter anvisningen på pakken.
  • Finhakk rødløk, hvitløk, chili og ingefær.
  • Mål opp og bland sammen spisskummin, malt koriander og garam masala.
  • Stek rødløken i litt olje på middels/høy varme til den er blank, 1-2 minutter.
  • Ha deretter i hvitløk, chili og ingefær. La steke i ca 1 minutt til.
  • Skru ned varmen et hakk og bland inn tomatpuré og krydderblandingen. Rør godt sammen.
  • Ha i hakkede tomater og kikerter og la småkoke i 5 minutter.
  • Ha deretter i kokosmelk og spinat og la småkoke videre i 3-4 minutter.
  • Server med risen og litt koriander hvis du vil.
Skriv ut oppskrift
  1. Anonym

    Elllsker denne! Vi spiser den nesten hver uke, pleier å ha i litt mer rømme/fløte 🥰 Definitivt namnamnam5 stjerner

    1. NAMNAMNAM
      @

      Så utrolig hyggelig!😍 og veldig godt tips med litt rømme eller fløte

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




4,34 from 18 votes (17 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!