Molekulær gastronomi høres skumlere ut enn det er i realiteten. Det er fatisk ganske lett og morsomt å teste ut nye metoder å lage mat på. Vi prøvde oss på å lage kaviar av eddik fra pasjonsfrukt, også kalt sfærifkasjon, og ble ikke skuffet. Prøv selv!
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Forbredelsestid30 minutter min
Tilbredningstid30 minutter min
Totaltid1 time t
Utstyr
- Pipette – Vi brukte sprøyte uten spiss, som kan kjøpes på apoteket
- Sil
Ingredienser
- 1 dl eddik
- 2 dl nøytral olje
- 1 ss gelatin
Instruksjoner
- Hell oljen over i et glass
- Sett glasset i fryseren i 30 minutter. Oljen skal avkjøles men ikke fryses
- Hell edikken i en kasserolle og tilsett gelatinen
- Varm opp under omrøring, på middels varme til gelatinen har smeltet inn i eddiken. Det skal smelte sammen, men ikke koke
- Hell eddiken over i pipetten
- Ta oljen ut av fryseren
- Press dråper av eddiken ut av pipetten og ned i oljen
- Du vil se det danner seg små runde kuler som synker til bunnen av oljen
- Når du har laget ønsket mengede kaviar kan du ha oljen og kaviaren over i en sil
- Skyll oljen godt av kaviaren
- Server til salat, forrett eller det du måtte ønske
Tips! Vi serverte denne som garnityr over grillet nektarin. Det ble superdigg!