Superjuicy og crispy japansk fritert kylling. Server med en spicy srirachamayo.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
Forbredelsestid1 time t
Tilbredningstid20 minutter min
Totaltid1 time t 20 minutter min
2 personer
Ingredienser
Kyllingmarinade
- 400 g kyllinglårfilet
- 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 1 ss sesamolje
- 1 ss sake
- 1 ts revet ingefær
- Nykvernet pepper
Fritering
- Rapsolje
- Maisenna
Dip
- 5 ss japansk majones
- 1 fedd hvitløk
- 3 ss sriracha
- 1 ss sitronsaft
- 1 klype salt
Instruksjoner
- Kutt kyllingen i biter på ca 3 cm.
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og hell den over kyllingbitene.
- La stå i minst 1 time.
- Bland sammen alle ingrediensene til dippen. Ha i mer eller mindre sriracha avhengig av hvor spicy du liker det. Sett til side.
- Varm olje i en stor kjele. Oljen skal være ca 170 grader.
- Mens oljen varmes, vend alle kyllingbitene i maisenna så de er helt dekket. Legg til side på en tallerken eller lignende.
- Friter litt og litt kylling slik at de ikke fester seg til hverandre og at temperaturen ikke synker for mye. Friter hver runde i 3-4 minutter.
- Legg på en rist eller lignende og la overflødig olje renne av.
- Når all kyllingen er fritert, sjekk at oljen er på 170 grader igjen og ha all kyllingen oppi en gang til i ca 1 min. Dette er for å gjøre den ekstra crispy!
- Skvis litt mer sitron over den ferdige kyllingen og server!
Server med nykokt ris, strimlet kål og vårløk. Syltet ingefær eller reddik er også godt til.