Superjuicy og crispy japansk fritert kylling. Server med en spicy srirachamayo.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (2 vurderinger)
Forbredelsestid1 time t
Tilbredningstid20 minutter min
Totaltid1 time t 20 minutter min
2 personer
Ingredienser
Kyllingmarinade
- 400 g kyllinglårfilet
- 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 1 ss sesamolje
- 1 ss sake
- 1 ts revet ingefær
- Nykvernet pepper
Fritering
- Rapsolje
- Maisenna
Dip
- 5 ss japansk majones
- 1 fedd hvitløk
- 3 ss sriracha
- 1 ss sitronsaft
- 1 klype salt
Instruksjoner
- Kutt kyllingen i biter på ca 3 cm.
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og hell den over kyllingbitene.
- La stå i minst 1 time.
- Bland sammen alle ingrediensene til dippen. Ha i mer eller mindre sriracha avhengig av hvor spicy du liker det. Sett til side.
- Varm olje i en stor kjele. Oljen skal være ca 170 grader.
- Mens oljen varmes, vend alle kyllingbitene i maisenna så de er helt dekket. Legg til side på en tallerken eller lignende.
- Friter litt og litt kylling slik at de ikke fester seg til hverandre og at temperaturen ikke synker for mye. Friter hver runde i 3-4 minutter.
- Legg på en rist eller lignende og la overflødig olje renne av.
- Når all kyllingen er fritert, sjekk at oljen er på 170 grader igjen og ha all kyllingen oppi en gang til i ca 1 min. Dette er for å gjøre den ekstra crispy!
- Skvis litt mer sitron over den ferdige kyllingen og server!
Server med nykokt ris, strimlet kål og vårløk. Syltet ingefær eller reddik er også godt til.
Denne ble skikkelig digg!
Så bra du likte den! 💚