Denne deilige suppen er perfekt å kose seg med i høstmørket. Den er fyldig og full og smak, og chorizobitene er alltid en gledelig overraskelse!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (3 vurderinger)
2 porsjoner
Utstyr
- Stavmikser
Ingredienser
- 350 g kantareller, ferske
- 1 stk gul løk, hakket
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss smør
- 1 dl tørr hvitvin, evt. eplejuice
- 5 dl vann
- 1 stk grønnsaksbuljong
- 3 dl matfløte
- 150 g chorizo, i terninger
- gressløk, kan sløyfes
- trøffelolje, kan sløyfes
Instruksjoner
- Plukk ut 4-5 pene kantareller og legg til siden
- Finn frem en stekepanne med dype kanter
- Sett på middels varme
- Tilsett kantarellene i tørr panne og stek dem til de slipper vannet, 5-10 minutter
- Sett kantarellene til side i en bolle
- Tilsett smør i pannen og la det smelte
- Ha deretter i den hakkede løken og hvitløken
- Stek til løken er blitt myk og blank
- Skru opp varmen og tilsett kantarellene
- Fres det hele i 3-4 minutter
- Tilsett så hvitvin og la det koke i nye 3-4 minutter
- Hell videre i vann, matfløte og buljongterningen
- Kok opp og la det putre i 20 minutter
- Mens suppen koker tilbereder du chorizo
- Sett en stekepanne på medium til høy varme og stek chorizoen til den er crispy
- Stavmiks så suppen til den er blitt helt jevn
- Tilsett chorizoen i suppen, men la stekefettet ligge igjen i stekepannen
- Ha de fine kantarellene du tok ut på starten i stekefettet fra chorizoen og stek i 2-3 minutter. Disse skal brukes som garnityr
- Ha suppen over i en skål, topp med soppen du stekte i chorizooljen, gressløk og trøffelolje om du vil
- Kos deg!
Tips: Suppen kan fungere fint både som forrett og hovedrett, bare vurder størrelsen etter hvor mett du ønsker å bli.
Tips: Denne suppen er supergod med hvitløksbrød til.