Kantarellsuppe med chorizo

Denne deilige suppen er perfekt å kose seg med i høstmørket. Den er fyldig og full og smak, og chorizobitene er alltid en gledelig overraskelse!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (3 vurderinger)
2 porsjoner

Utstyr

  • Stavmikser

Ingredienser

  • 350 g kantareller, ferske
  • 1 stk gul løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 1 dl tørr hvitvin, evt. eplejuice
  • 5 dl vann
  • 1 stk grønnsaksbuljong
  • 3 dl matfløte
  • 150 g chorizo, i terninger
  • gressløk, kan sløyfes
  • trøffelolje, kan sløyfes

Instruksjoner

  • Plukk ut 4-5 pene kantareller og legg til siden
  • Finn frem en stekepanne med dype kanter
  • Sett på middels varme
  • Tilsett kantarellene i tørr panne og stek dem til de slipper vannet, 5-10 minutter
  • Sett kantarellene til side i en bolle
  • Tilsett smør i pannen og la det smelte
  • Ha deretter i den hakkede løken og hvitløken
  • Stek til løken er blitt myk og blank
  • Skru opp varmen og tilsett kantarellene
  • Fres det hele i 3-4 minutter
  • Tilsett så hvitvin og la det koke i nye 3-4 minutter
  • Hell videre i vann, matfløte og buljongterningen
  • Kok opp og la det putre i 20 minutter
  • Mens suppen koker tilbereder du chorizo
  • Sett en stekepanne på medium til høy varme og stek chorizoen til den er crispy
  • Stavmiks så suppen til den er blitt helt jevn
  • Tilsett chorizoen i suppen, men la stekefettet ligge igjen i stekepannen
  • Ha de fine kantarellene du tok ut på starten i stekefettet fra chorizoen og stek i 2-3 minutter. Disse skal brukes som garnityr
  • Ha suppen over i en skål, topp med soppen du stekte i chorizooljen, gressløk og trøffelolje om du vil
  • Kos deg!
Tips: Suppen kan fungere fint både som forrett og hovedrett, bare vurder størrelsen etter hvor mett du ønsker å bli.
Tips: Denne suppen er supergod med hvitløksbrød til.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!