Denne enpanneretten er bruker kamskjell på en annen måte enn du er vant til. Med posjerte kamskjell beholder du konsistensen, i tillegg til masse god smak!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (2 vurderinger)
4 porsjoner
Ingredienser
- 600 g kamskjell
- 2 ss smør
- 6 stk sjalottløk, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk chili, finhakket
- 6 stk tomater, finhakket. Kjøp gode tomater
- 8 stk cherrytomater, finhakket
- 1.5 dl vermouth, eller hvitvin eller eplejuice
- 4 ts worcestersaus
- 2.5 dl matfløte
- 1 neve gressløk, finhakket
- salt og pepper
Instruksjoner
- Sett en stekepanne på medium varme og smelt smøret
- Tilsett finhakket sjarlottløk, hvitløk og chilli og la det hele steke under omrøring til løken er myk og blank
- Tilsett tomatene sammen med en klype salt og en klype pepper
- La blandingen småkoke i 10 minutter under omrøring
- Skru opp varmen til medium/høy og tilsett vermouth
- La vermouthen småkoke i blandingen i 5 minutter
- Skru ned varmen til medium/lav og tilsett worcestershiresaus og fløte og la det småputre i 5 nye minutter
- Mens det koker kan du tørke av kamskjellene med litt kjøkkenpapir og krydre godt med salt og pepper på begge sider
- Tilsett kamskjellene i sausen og rør godt
- La det hele koke i akkurat 5 minutter. Det er viktig at kamskjellene ikke koker for lenge. Da blir de seige.
- Rør inn finhakket gressløk og server!
Tips: Denne retten er deilig å servere til nybakt brød eller med ris.
Tips: Du kan bruke frosne kamskjell i denne retten om du ikke har tid til å rense selv. Pass på at de har tint helt før du har dem i pannen.