Kamskjellpanne med ferske tomater i kremet saus

Denne enpanneretten er bruker kamskjell på en annen måte enn du er vant til. Med posjerte kamskjell beholder du konsistensen, i tillegg til masse god smak!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (2 vurderinger)
4 porsjoner

Ingredienser

  • 600 g kamskjell
  • 2 ss smør
  • 6 stk sjalottløk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk chili, finhakket
  • 6 stk tomater, finhakket. Kjøp gode tomater
  • 8 stk cherrytomater, finhakket
  • 1.5 dl vermouth, eller hvitvin eller eplejuice
  • 4 ts worcestersaus
  • 2.5 dl matfløte
  • 1 neve gressløk, finhakket
  • salt og pepper

Instruksjoner

  • Sett en stekepanne på medium varme og smelt smøret
  • Tilsett finhakket sjarlottløk, hvitløk og chilli og la det hele steke under omrøring til løken er myk og blank
  • Tilsett tomatene sammen med en klype salt og en klype pepper
  • La blandingen småkoke i 10 minutter under omrøring
  • Skru opp varmen til medium/høy og tilsett vermouth
  • La vermouthen småkoke i blandingen i 5 minutter
  • Skru ned varmen til medium/lav og tilsett worcestershiresaus og fløte og la det småputre i 5 nye minutter
  • Mens det koker kan du tørke av kamskjellene med litt kjøkkenpapir og krydre godt med salt og pepper på begge sider
  • Tilsett kamskjellene i sausen og rør godt
  • La det hele koke i akkurat 5 minutter. Det er viktig at kamskjellene ikke koker for lenge. Da blir de seige.
  • Rør inn finhakket gressløk og server!
Tips: Denne retten er deilig å servere til nybakt brød eller med ris.
Tips: Du kan bruke frosne kamskjell i denne retten om du ikke har tid til å rense selv. Pass på at de har tint helt før du har dem i pannen. 
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!