Kamskjell er en usedvanlig deilig som forrett og slår alltid an. Denne oppskriften er full av masse deilige smaker og ser helt fantastisk ut!
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
4 personer
Ingredienser
- 12 stk kamskjell, ferske og renset
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk sitron
- 100 g smør
- 1 dl persille, finhakket
- 1 pose ruccola
- tørket chili
Pepperrotkrem
- 3 dl rømme
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts sukker
- 2 ss pepperrot, revet (eller en hel tube)
- salt
- pepper
Instruksjoner
Pepperrotkrem
- Start med å lage pepperrotkremen.
- Finn frem en bolle og bland sammen rømme, sitronsaft, sukker og pepperrot.
- Tilsett en klype salt og en klype pepper.
- Rør godt og smak til om du ønsker litt mer salt eller pepper.
- Sett kremen til side mens du lager kamskjellene. Pepperrotsmaken vil sette seg i kremen mens du venter, så den vil bli litt sterkere enn den er akkurat nå.
Kamskjellene
- Grovhakk hvitløk. Sett til side.
- Skrell sitronen og kytt ut båtene. Her skal du passe på å kutte bort alt det hvite, så du kun sitter igjen med rene båter av sitronkjøtt. Sett til side sammen med hvitløken.
- Tørk kamskjellene med tørkepapir og la dem ligge på litt tørkepapir.
- Sett en stekepanne på høy varme og ha i 2 ss av smøret.
- Vent til smøret er brunet. Når det er blitt gyldent, men ikke brent, er det på tiden å legge i kamskjellene.
- Vær effektiv når du legger kamskjellene i. Det er viktig at de ikke blir ulikt stekt.
- Stek kamskjellene i 50-60 sekunder på hver side. Her er det viktig at du er nøye. Ikke noe TikTok eller vindrikking underveis. Et overstekt kamskjell er en liten tragedie, så stek heller litt for kort enn litt for lenge om du er usikker.
- Legg kamskjellene over på en tallerken.
- Senk tempraturen til medium vamre og tilsett resten av smøret i pannen.
- Rør kontinuerlig til smøret blir gyldent.
- Når smøret er gyldent kan du tilsette hvitløken. Fortsett å røre kontinuerlig til også den blir brun og gylden.
- Legg kamskjellene tilbake i pannen sammen med sitronbåtene og persille.
- Bruk gjerne en spiseskje og hell smørblandingen over kamskjellene så de dekkes av den deilige smaken fra hvitløken, sitronen og persillen.
- Finn frem en tallerken og legg ruccola i bunnen.
- Har du ferske kamskjell kan du legge den ene delen av skjellet over ruccolasalaten.
- Plasser så 1-2 spiseskjeer pepperrotkrem over ruccolaen.
- Legg 3 kamskjell på hver tallerken.
- Hell over en spiseskje av smørblandingen.
- Dryss et tynt lag chilliflak over.
- Server og kos dere! Nå er det på tide å drikke den vinen.
Tips: Om du ikke finner fersk pepperrot kan du bruke den grønne tuben som du finner på butikken. Da kan du bare kjøre på og bruke hele.
Tips: Om du har kjøpt ferske kamskjell holder det nok med 1-2 kamskjell pr person.
Tips: Meinklang Grüner Veltliner «Heideboden» er veldig god til denne retten. Det samme er deres Meinklang Mulatschak.