Jordbærsyltetøy er digg. Rabarbrasyltetøy er digg. Vet du hva som er enda mye diggere å smøre på brødskiven din? En kombo.
Hvor mange nam vil du gi?
4,67 (3 vurderinger)
1 syltetøyglass
Utstyr
- Syltetøyglass
- Stavmikser
Ingredienser
- 300 g rabarbra, i biter
- 300 g jordbær
- 200 g sukker
- 1 stk vaniljestang, frøene
- 0.5 stk sitron, saften
Instruksjoner
- Finn frem en kasserolle og tilsett en skvett med vann
- Ha i grovkuttet rabarbra, sukker, sitron og frøene fra vaniljestangen
- Kok opp og la det så stå å småkoke i 1 time
- Etter en time skal den ha fått en tykk og fin syltetøykonsistens
- Tilsett så jordbærene og stavmiks det hele til det blir en purré
- Kok opp igjen, før du setter ned varmen og lar det hele putre videre i 30 minutter, slik at noe av fuktigheten fordamper
- Hell syltetøyet over på et rent syltetøyglass og kos deg med deilig hjemmelaget syltetøy
Tips: Syltetøyet smaker fantastisk på nybakt grytebrød