Japchae (잡채)

Japchae er en av Koreas mest populære retter. Den serveres oftest som en siderett, men kan også spises som hovedrett. Det finnes mange varianter, her kommer en litt spicy versjon.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
2 personer

Utstyr

  • Wokpanne

Ingredienser

  • 400 g mørbradbiff, i tynne skiver

Marinade

  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 1 ts ingefær, revet
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss mirin, (risvin)
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss brunt sukker

Egg (valgfritt)

  • 2 stk eggeplommer
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss nøytral olje

Grønnsaker

  • 1 stk liten gulrot, i tynne staver
  • 1/2 stk gul løk, i tynne skiver
  • 2 stk vårløk, i skiver
  • 60 g shiitake, i tynne skiver
  • 1 ss soyasaus
  • 1/2 ss sesamolje
  • 2 never spinat, grovkuttet

Nudler

  • 100 g dangmyeon, (nudler av søtpotetstivelse ), evt glassnudler

Saus

  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 2 fedd hvitløk, presset eller finhakket
  • 1 ss gochujang, (koreansk chilipaste)
  • 1/2 ts nykvernet pepper

Til servering

  • 1 ss sesamfrø, ristede

Instruksjoner

  • Start med marinaden til kjøttet. Bland sammen alle ingrediensene i en skål, eller ha ingrediensene i et gammelt syltetøyglass eller lignende og rist det sammen.
  • Slip din beste kniv og skjær kjøttet i tynne tynne skiver.
  • Fordel marinaden over kjøttet, sørg for at alle skivene er godt dekket og sett til side.
  • Ha sesamfrøene i en tørr stekepanne og stek dem på middels varme i et par minutter. Legg til side.
  • Pisk sammen eggeplommene og litt salt. Varm litt olje i en stekepanne og ha i eggeplommene. Snu litt rundt på stekepannen eller bruk en stekespade for å fordele egget utover pannen slik at det blir et ganske tynt lag. Stek et par minutter på hver side og ha over på en tallerken eller lignende. La det bli litt kaldt før du skjærer det i strimler.
  • Kutt alle grønnsakene og legg dem hver for seg.
  • Bland sammen soyasaus og sesamolje og hell over soppen.
  • Bland sammen ingrediensene til sausen
  • Kok opp en kjele vann og kok spinaten i ca 30 sekunder. Hell spinaten i en sil og skyll i kaldt vann. Klem ut vannet med hendene og legg til side.
  • Kok opp mer vann og kok nudlene etter anvisning på pakken.
  • Ha litt olje i en wokpanne og stek gulrøttene til de såvidt nærmer seg myke. Ha de ut av pannen og gjenta med løk, deretter sopp.
  • Legg alle grønnsaker til side og stek kjøttet til det er gjennomstekt, ca 1-2 min på hver side, litt avhengig av tykkelse på skivene.
  • Ha grønnsakene tilbake i pannen sammen med kjøtt, spinat og nudler. Hell over sausen og rør rundt til alt er godt blandet sammen.
  • Fordel i skåler og ha over ristede sesamfrø og egg.
Original Japachae har ikke egg, men det er heller ikke en uvanlig vri. Flere grønnsaker, for eksempel paprika, er også en vanlig tilleggsingrediens. 
Skriv ut oppskrift
Gochujang er en essensiel ingrediens i det koreanske kjøkkenet.

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!