Kunne du tenkt deg en smakfull tvist på ribbe? Prochetta er italiensk ribberull spekket med krydder og gode smaker. Server med ovnsbakte poteter og chimichurri så har du et ekte festmåltid.
Hvor mange nam vil du gi?
4,29 (7 vurderinger)
Forbredelsestid1 time t
Tilbredningstid2 timer t
Totaltid3 timer t
4 porsjoner
Ingredienser
- 1.5 kg tynnribbe
- 1 ss salt
- 2 ts grovt pepper
- 300 g mandelpoteter, i båter
Ribbestuffing
- 200 g aromasopp, finhakket
- 200 g persille, fersk
- 10 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk gul løk, finhakket
- 30 g pepper, finhakket
- 1 stk sitron, skallet og saften
- 2 ts fennikelfrø
Chimichurri-saus
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss oregano, fersk og hakket
- 2 ss koriander, fersk og hakket
- 30 g persille, fersk og hakket
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 dl olivenolje
- 2 ss hvitvinseddik
- 1/2 stk sitron, saften
Instruksjoner
Chimichurri-saus
- Stavmiks de grønne urtene, hvitløk og smak til med salt og pepper.
- Tilsett de våte ingrediensene, eddik, sitron og olje og bland det hele godt sammen.
- Sausen kan serveres med en gang, men blir enda bedre om den får godgjøre seg i minst 30 minutter før servering. Om du kan lage den før du går i gang med resten, er det bare fint.
Porchetta
- Sett ovnen på 150 grader.
- Skjær ruter i svoren med en kniv.
- Fjern alle bein på ribben. Den beste måten å gjøre det på er å skjære langs begge sidene av beina, så undersiden. Da skal du få ut det hele.
- Bland sammen ingrediensene til stuffingen i en bolle. Husk å både ha i sitronsaft og revet skall. Smak til med salt og pepper.
- Del ribben i 3 deler, som henger sammen. Legg ribben med svoret ned.
- Fordel fyllet utover ribben.
- Rull ribben tett sammen. Se til at du starter på den enden som ikke har svor, slik at svoren er ytterst i rullen når den er ferdig.
- For at rullen skal holde formen må du surre den inn med hyssing.
- Kutt opp påtetene i båter og legg i en dyp stekeplate.
- Legg ribberullen på en rist og legge risten over stekeplaten med poteter.
- Sett begge midt i ovnen. Der skal den stå til ribben har nådd en kjernetemperatur på 65-70 grader.
- Når kjernetemperaturen er nådd skrur du ovnen opp til 250 grader, eller grillfunksjon.
- La den stå slik i 3-5 minutter. Hold hele tiden øye på kjøttet og potetene, slik at de ikke svir seg.
- Når svoren har begynt å boble er kjøttet klart og svoren sprø.
- La kjøttet hvile på kjøkkenbenken i 15 minutter.
- Fjern hyssingen og skjær kjøttet i skiver på ca. 1 centimeter.
- Server med stekte poteter og chimichurri-saus.
Tips:
Om du får rester av kjøttet kan du servere det som pålegg på brødskiven i dagene etter.