Hvitløksbrødet gikk viralt. Det er digg og det ser litt snålt ut når du presser ut en hel ovnsbakt hvitløk i en bolle. Spisingen og skvisingen bør prøves.
Hvor mange nam vil du gi?
4,08 (13 vurderinger)
2 brødskiver
Utstyr
- Aluminiumsfolie
Ingredienser
- 2 skiver brød, fint. Evt. baguette
- 1 stk hvitløk, hel
- 1 ss olivenolje
- 100 g smør
- 1 ss chiliflak
- 2 ss gressløk, finhakket, kan sløyfes
Instruksjoner
- Sett ovnen på 200 grader
- Skjær av toppen på hvitløkshodet
- Dryss over olivenolje
- Pakk hvitløken inn i folie og sett i ovnen
- La hvitløken steke i 60 minutter
- La ovnen stå på når du tar ut hvitløken
- Bland sammen smør, chiliflakes og gressløk
- Bruk hendene til å mose hvitløksfeddene ut av hvitløken og bland godt sammen med smøret
- Skjær opp brødskivene og smør smøret tykt over brødet
- Sett brødet i ovnen i nye 15 minutter. Da blir den crispy og god.
- Server alene eller til en deilig suppe.
Tips: Har du lyst til å bake brødet selv anbefaler vi denne digge oppskriften på grytebrød