Hvetelefser

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
Totaltid45 minutter
6 lefser

Ingredienser

  • 150 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 5 ss nøytral olje
  • 1 dl varmt vann

Instruksjoner

  • Bland sammen de tørre ingrediensene.
  • Tilsett oljen og spe med det varme vannet mens du rører. Bruk hendene, da har du bedre kontroll på konsistensen.
  • Kna deigen godt i 5 minutter.
  • Del den så i 6 like emner som du ruller til boller og presser litt flate.
  • La dem hvile under et klede i 15-30 minutter.
  • Hvis du vil lage dem i forkant kan de stå kaldt i opp til 2 timer.
  • Kjevl ut lefsene og stek dem i en tørr panne på høy varme i ca 30 sekunder på hver side. Pass nøye på tiden slik at de ikke steker for lenge! Lefsene trenger mye kortere tid i pannen en man skulle tro.
  • For at de ferdigstekte lefsene skal holde seg lune og myke pleier vi å fukte et kjøkkenhåndkle med vann og legge det i en gryte med lokk. Når lefsene er ferdigstekte, pakk dem inn én etter én i håndkledet ned i gryten og sett på lokket.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!