Hummus er en trendy og populær klassiker fra midtøsten som både er sunn og utrolig smakfull. Den kan brukes som dipp, dressing og jeg har til og med hørt om noen som spiser den som den er. Siden den er kjapp og billig å lage er det egentlig ingen unnskylding for å la være.
Hvor mange nam vil du gi?
4 (1 vurdering)
4 porsjoner
Utstyr
- Foodprosessor (evt. stavmikser)
Ingredienser
- 400 g kikerter, på boks
- 1/2 stk sitron, saften
- 3 fedd hvitløk, grovhakket
- 1.5 ts tahini
- 1 dl olivenolje
- 1 ts spiskummen
- fersk persille, grovhakket
Instruksjoner
- Hell kikertene i en sil og skyll dem godt.
- Ha kikertene over i en kjøkkenmaskin.
- Bland inn sitronsaft, hvitløk, tahini, olivenolje og spiskummin.
- Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin eller bland med en stavmikser til den har fått en konsistens som liker puré.
- Ha over olivenolje og finhakket persille.
- Server og kos deg!
Hummus passer perfekt i kombinasjon med mange andre retter, for eksempel falafel.