Hjemmelaget tonicessens

Lag deilig hjemmelaget tonicessens med masse smak. Tar litt tid, men er megadigg!

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
1 porsjon

Utstyr

  • Gryte med lokk
  • Glassflaske, må være ren

Ingredienser

  • 0.5 l vann
  • 5 stk sitron, skallet
  • 4 stk lime, skallet
  • 2 stk grapefrukt, skallet
  • 1 stk appelsin, skallet
  • 3 stk sitroner, saften, bruk samme som de du tok skallet fra
  • 2 stk lime, saften, bruk samme som de du tok skallet fra
  • 1 stk grapefrukt, saften, bruk samme som de du tok skallet fra
  • 1 stk appelsin, saften, bruk samme som de du tok skallet fra
  • 20 g kinabark
  • 80 g sitrongress
  • 0.5 stk kanelstang
  • 6 stk allehåndefrø
  • 0.5 stk lavendel, tørket
  • 0.25 stk kardemommefrø, hele
  • 1 stk stjerneanis
  • 3 stk nellikspiker
  • 0.5 ts salt

Sukkerlake

  • 4 dl sukker
  • 2.5 dl vann

Instruksjoner

  • Finn frem en glassflaske og desinfiser den ved å vaske den i kokende vann. Sett til side.
  • Finn frem en stor gryte og ha i alle ingrediensene utenom sukkerlaken
  • La det hele koke opp før du setter ned temperaturen og lar det småputre i 15 minutter
  • Sett til avkjøling.
  • Når væsken er avkjølt heller du den over i glassflasken og setter på korken.
  • Sett blandingen kjølig i 2 døgn. Du kan gjerne vende på flasken en gang i blandt, slik at smakene mikser seg godt.
  • Etter to dager er det på tide å sile væsken.
  • Finn frem et kjøkkenhåndkle og bruk det som sil.
  • Vi anbefaler å finne frem en stor bolle og ha kjøkkenhåndklede over. Deretter heller du litt og litt av tonicessensen over slik at vesken havner i bollen og resten legger seg over kjøkkenhåndkle.
  • Når du er ferdig med å sile, er det på tide å lage sukkerlaken.
  • Finn frem en kjele og smelt sammen sukker og vann til du får en tykk lake.
  • Sett laken til avkjøling.
  • Når laken er kald kan du blande den inn sammen med tonicessensen. Smak til underveis. Om du ikke ønsker en søt tonic trenger du ikke bruke hele laken.
  • Oppbevar tonicen i en glassflaske på et kjølig sted. Levetiden er opp til 3 uker på kjølig rom.
  • Server tonicen i en deilig GT med 1 del tonicessens, 1 del gin og 4 deler sodavann eller nøytral farris.
  • Topp med lime eller sitron, og kanskje noen chilliflak.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!