Lag deilig hjemmelaget tonicessens med masse smak. Tar litt tid, men er megadigg!
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
1 porsjon
Utstyr
- Gryte med lokk
- Glassflaske, må være ren
Ingredienser
- 0.5 l vann
- 5 stk sitron, skallet
- 4 stk lime, skallet
- 2 stk grapefrukt, skallet
- 1 stk appelsin, skallet
- 3 stk sitroner, saften, bruk samme som de du tok skallet fra
- 2 stk lime, saften, bruk samme som de du tok skallet fra
- 1 stk grapefrukt, saften, bruk samme som de du tok skallet fra
- 1 stk appelsin, saften, bruk samme som de du tok skallet fra
- 20 g kinabark
- 80 g sitrongress
- 0.5 stk kanelstang
- 6 stk allehåndefrø
- 0.5 stk lavendel, tørket
- 0.25 stk kardemommefrø, hele
- 1 stk stjerneanis
- 3 stk nellikspiker
- 0.5 ts salt
Sukkerlake
- 4 dl sukker
- 2.5 dl vann
Instruksjoner
- Finn frem en glassflaske og desinfiser den ved å vaske den i kokende vann. Sett til side.
- Finn frem en stor gryte og ha i alle ingrediensene utenom sukkerlaken
- La det hele koke opp før du setter ned temperaturen og lar det småputre i 15 minutter
- Sett til avkjøling.
- Når væsken er avkjølt heller du den over i glassflasken og setter på korken.
- Sett blandingen kjølig i 2 døgn. Du kan gjerne vende på flasken en gang i blandt, slik at smakene mikser seg godt.
- Etter to dager er det på tide å sile væsken.
- Finn frem et kjøkkenhåndkle og bruk det som sil.
- Vi anbefaler å finne frem en stor bolle og ha kjøkkenhåndklede over. Deretter heller du litt og litt av tonicessensen over slik at vesken havner i bollen og resten legger seg over kjøkkenhåndkle.
- Når du er ferdig med å sile, er det på tide å lage sukkerlaken.
- Finn frem en kjele og smelt sammen sukker og vann til du får en tykk lake.
- Sett laken til avkjøling.
- Når laken er kald kan du blande den inn sammen med tonicessensen. Smak til underveis. Om du ikke ønsker en søt tonic trenger du ikke bruke hele laken.
- Oppbevar tonicen i en glassflaske på et kjølig sted. Levetiden er opp til 3 uker på kjølig rom.
- Server tonicen i en deilig GT med 1 del tonicessens, 1 del gin og 4 deler sodavann eller nøytral farris.
- Topp med lime eller sitron, og kanskje noen chilliflak.