Å lage pasta selv er utrolig mye lettere enn man kanskje frykter. Det tar ikke lange tiden og du trenger ikke fancy pastamaskin for å for eksempel servere den deilig fersk tagliatelle. Alt du trenger er noen få ingredienser og en kniv.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (2 vurderinger)
4 porsjoner
Utstyr
- Skarp kniv
- Gaffel
- Plastfolie
- Kjevle, eller vinflaske
Ingredienser
- 200 g hvetemel
- 2 stk egg
- 1.5 ts salt
- 0,5 ts olivenolje
Instruksjoner
- Hell melet i en haug på benken.
- Lag et hull midt i melhaugen, som en vulkan.
- Kakk eggene midt i vulkanen.
- Hell over olivenoljen og salt.
- Bruk en gaffel til å sakte blande sammen mel og egg. Ta deg god tid og kos deg med prosessen.
- Etter 5-10 minutters tid vil du ha skapt en deigklump.
- Kna deretter deigen i 5 minutter til den blir smidig og myk.
- Deigen skal ikke klistre seg til benken, men likevel ikke føles kompakt. Tilfør mer olje eller mel om nødvendig.
- Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i 20-30 minutter i kjøleskapet.
- Ta deigen ut av kjøleskap og folie og kjevle den ut til den blir så tynn du klarer.
- Brett deigen på midten 2 ganger og kjevle den ut på nytt.
- Kutt kantene slik at du sitter igjen med en stor firkant.
- Med en skarp kniv, kutt tynne strimler på ca 1 cm i bredde, og 20 cm lengde. Du kan bruke en linjal om du ønsker å forsikre deg om rette kutt, men det er ikke nødvendig. Det er sjarm i uperfekt pasta.
- Kok opp en kasserolle med vann og 1 ts salt.
- Tilsett pastaen i det kokende vannet og la det hele koke i 4-5 minutter. Smak til og se om pastaen er kokt slik du ønsker. Om deigen ble tykk kan det ta noen minutter ekstra.
- Server med ønsket tilbehør. Se våre tips nedenfor.
Det er uendelige muligheter for hva du kan servere pastaen sammen med, våre beste tips er:
Tagliatelle med sopp og bacon
Verdens beste bolognesesaus
Spagetti Carbonara
Tagliatelle med ricotta, spinat og ovnsbakte tomater
Bolognese med linser og sopp