Hjemmelaget tagliatelle

Å lage pasta selv er utrolig mye lettere enn man kanskje frykter. Det tar ikke lange tiden og du trenger ikke fancy pastamaskin for å for eksempel servere den deilig fersk tagliatelle. Alt du trenger er noen få ingredienser og en kniv.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (2 vurderinger)
4 porsjoner

Utstyr

  • Skarp kniv
  • Gaffel
  • Plastfolie
  • Kjevle, eller vinflaske

Ingredienser

  • 200 g hvetemel
  • 2 stk egg
  • 1.5 ts salt
  • 0,5 ts olivenolje

Instruksjoner

  • Hell melet i en haug på benken.
  • Lag et hull midt i melhaugen, som en vulkan.
  • Kakk eggene midt i vulkanen.
  • Hell over olivenoljen og salt.
  • Bruk en gaffel til å sakte blande sammen mel og egg. Ta deg god tid og kos deg med prosessen.
  • Etter 5-10 minutters tid vil du ha skapt en deigklump.
  • Kna deretter deigen i 5 minutter til den blir smidig og myk.
  • Deigen skal ikke klistre seg til benken, men likevel ikke føles kompakt. Tilfør mer olje eller mel om nødvendig.
  • Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i 20-30 minutter i kjøleskapet.
  • Ta deigen ut av kjøleskap og folie og kjevle den ut til den blir så tynn du klarer.
  • Brett deigen på midten 2 ganger og kjevle den ut på nytt.
  • Kutt kantene slik at du sitter igjen med en stor firkant.
  • Med en skarp kniv, kutt tynne strimler på ca 1 cm i bredde, og 20 cm lengde. Du kan bruke en linjal om du ønsker å forsikre deg om rette kutt, men det er ikke nødvendig. Det er sjarm i uperfekt pasta.
  • Kok opp en kasserolle med vann og 1 ts salt.
  • Tilsett pastaen i det kokende vannet og la det hele koke i 4-5 minutter. Smak til og se om pastaen er kokt slik du ønsker. Om deigen ble tykk kan det ta noen minutter ekstra.
  • Server med ønsket tilbehør. Se våre tips nedenfor.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!