Mandelmelk er sunt, godt og overraskende enkelt å lage hjemme. Etter å ha testet det en gang, er det ikke noe tvil om at vi kommer til å gjøre dette oftere.
Hvor mange nam vil du gi?
3,67 (3 vurderinger)
Tilbredningstid30 minutter min
Totaltid30 minutter min
5 dl
Utstyr
- Blender eller stavmikser
- Kaffefilter
- Flaske til å oppbevare melken
Ingredienser
- 250 g mandler
- 2 stk daddel
- 2 liter vann
Instruksjoner
- Kok opp vann i en liten kasserolle
- Ha i mandlene
- La mandlene koke i 5 minutter
- Når nøttene er ferdig kokt, flytt nøttene over i en blender eller bolle for stavmiksing
- Tilsett dadlene
- Blend eller stavmiks blandingen med 3 ganger så mye vann som mandler. I standardoppskriften bruker du da 7,5 dl vann til dine 250 g mandler
- Blend til blandingen er er blitt en finmikset puré
- Sil så bladingen gjennom kaffefilter
- Bruk hendene til å klemme den siste væsken av posen til det ikke drypper ut mer
- Lagre melken i kjøleskapet. Der vil den kunne lagres i 3-5 dager.
- Kos deg!
Tips: Du er ikke nøtt (hehe) til å fjerne skallet på nøttene. Om du ønsker å gjøre det for å lage mel av restene, kan du legge nøttene i varmt vann i fem minutter også enkelt dra av skallet.
Tips: Om du har god tid kan du bytte ut kokingen av mandlene med å la de ligge i vann over natten.