Hjemmelaget eggelikør

Eggelikør er perfekt til eller som dessert under julebordet. Den kan også lages før jul også kan du gi den bort som smågaver til gjengen din.

Hvor mange nam vil du gi?

4,25 (12 vurderinger)
Totaltid40 minutter
2 liter

Ingredienser

  • 6 dl kremfløte
  • 3 dl lettmelk
  • 3 dl vodka, vanlig eller med vaniljesmak
  • 300 g sukker
  • 5 stk eggeplommer
  • 1 ss vaniljesukker
  • kanel, til servering

Instruksjoner

  • Finn frem en kasserolle
  • Tilsett fløte, melk og sukker og kok opp under omrøring
  • Skill eggeplommene og eggehviten og tilsett vaniljesukker i en bolle med eggeplommen. Eggehvitten setter du til side
  • Pisk eggeplommen og vanlijesukkeret sammen
  • Bland så inn litt etter litt av eggeplommemiksen med kremfløten, under kontinuerlig omrøring
  • Sett varmen ned og rør godt rundt til den tykner til i konsistensen
  • Sil blandingen over i en bolle og sett den til avkjøling
  • Rør inn vodkaen
  • Server i et cocktailglass med et deilig dryss kanel på toppen, eller hell over i en flaske som du setter kaldt og sparer til senere.
Tips: Etter å ha brukt kun eggeplommene er det kanskje kjedelig å sitte igjen med eggehviter du ikke har noen plan for? Fortvil ikke! Oppskrift på Whiskey Sour finner du her.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




4,25 from 12 votes (12 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!