Det er ikke en eneste grunn i verden til at du ikke skal lage barbequesausen din selv. Den er sunnere, diggere, enkel, og ikke minst kan du lage den så søt eller spicy du selv ønsker. Vi digger en BBQ-saus med litt ekstra kick. Server til burger, fisk, grillkjøtt, salatkylling eller grønnsaker. NAM!
Hvor mange nam vil du gi?
4,50 (2 vurderinger)
4 porsjoner
Utstyr
- Glass til oppbevaring av sausen
Ingredienser
- 0.5 stk gul løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk chili, vi brukte jalapeno
- 1 ss nøytral olje , til steking
- 1 boks hermetiske tomater
- 0.5 ss worcestersaus
- 1 ss soyasaus
- 0,25 dl rødvinseddik, kan og bruke eplecidereddik
- 0.5 ss dijonsennep
- 2 ss brunt sukker
- 1 ss paprikakrydder, helst røkt
- 1 ts kajennepepper
- 1 klype salt
- 2 ss røkt whisky, kan sløyfes
Instruksjoner
- Ha nøytral olje i en kasserolle som står på middels varme.
- Stek opp finhakket løk, hvitløk og chili til løken er blitt myk og blank.
- Tilsett hermetiske tomater og rør godt.
- Tilsett de resterende ingrediensene og bland det hele godt sammen.
- La det hele stå å koke i 45 minutter, og pass på at du rører underveis.
- Smak på sausen. Om du ikke synes den er søt nok er det lov å ha i mer sukker. Det samme gjelder chilli og krydderier. Det er du som vet hva du liker best. Her er det ingen fasit.
- Stavmiks blandingen godt. Det er ferdig når sausen er helt jevn.
- Smak nok en gang. Det er igjen mulig å tilsette mer av ingrediensene du savner.
- Når du er fornøyd med smaken er det bare å servere!
Sausen er deilig til grillede grønnsaker!