Imponer venner med deilige hjemmelagde tortillalefser. Lefsene passer perfekt til taco, quesadillas, enchiladas og fajitas, og er lagd i en feil.
Hvor mange nam vil du gi?
4,50 (2 vurderinger)
Forbredelsestid40 minutter min
Tilbredningstid10 minutter min
Totaltid50 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 100 g hvetemel, gjerne Tipo 00 mel
- 1/2 ts sukker
- 1/2 ts salt
- 50 g smør, romtemperert
- 1 dl vann, lunkent
Instruksjoner
- Bland sammen mel, sukker, salt og smør.
- Tilsett vann litt etter litt.
- Elt det hele sammen til deigen blir jevn.
- Rull deigen til en pølse og del opp i 6 like store biter. Rull så bitene sammen til små boller, og legg dem på en melet fat, med plastfolie eller et fuktet håndkle over. Slik skal de stå i 20-30 minutter.
- Når tiden er gått meler du benkeplaten din og kjevler ut bollene. Bruk kraft så de blir så tynne du får til. Forsøk å få lefsene runde i formen.
- Varm en tørr stekepanne på middels til høy varme.
- Stek lefsene på en side til den begynner å boble. Da er den klar til å snus. Som regel trenger den ikke mer enn 30 sekunder på hver side.
- Legg de stekte lefsene til side i et fuktet håndkle, slik at de ikke tørker før servering.