Hjemmelagde tortillalefser

Imponer venner med deilige hjemmelagde tortillalefser. Lefsene passer perfekt til taco, quesadillas, enchiladas og fajitas, og er lagd i en feil.

Hvor mange nam vil du gi?

4,50 (2 vurderinger)
Forbredelsestid40 minutter
Tilbredningstid10 minutter
Totaltid50 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 100 g hvetemel, gjerne Tipo 00 mel
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 50 g smør, romtemperert
  • 1 dl vann, lunkent

Instruksjoner

  • Bland sammen mel, sukker, salt og smør.
  • Tilsett vann litt etter litt.
  • Elt det hele sammen til deigen blir jevn.
  • Rull deigen til en pølse og del opp i 6 like store biter. Rull så bitene sammen til små boller, og legg dem på en melet fat, med plastfolie eller et fuktet håndkle over. Slik skal de stå i 20-30 minutter.
  • Når tiden er gått meler du benkeplaten din og kjevler ut bollene. Bruk kraft så de blir så tynne du får til. Forsøk å få lefsene runde i formen.
  • Varm en tørr stekepanne på middels til høy varme.
  • Stek lefsene på en side til den begynner å boble. Da er den klar til å snus. Som regel trenger den ikke mer enn 30 sekunder på hver side.
  • Legg de stekte lefsene til side i et fuktet håndkle, slik at de ikke tørker før servering.
Skriv ut oppskrift
Slik skal de stå i 20-30 minutter.
Pakk lefsene i et fuktig håndkle mens du forbereder resten av maten.

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!