Lag hjemmelagde pitabrød som slår de butikk-kjøpte ned i støvlene. Det tar ikke lange tiden og er en annen verden av smak.
Hvor mange nam vil du gi?
4 (6 vurderinger)
Forbredelsestid30 minutter min
Tilbredningstid30 minutter min
Totaltid1 time t
6 stk
Ingredienser
- 300 g hvetemel, gjerne tipo 00
- 25 g gjær, helst fersk
- 2 dl skummet melk, lunken
- 1/2 ts salt
Instruksjoner
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Tilfør så melken.
- Kjør det hele i en kjøkkenmaskin i 5 minutter til deigen er blir jevn og smidig. Om du ikke har en kjøkkenmaskin kan du elte for hånd til du har oppnådd samme resultat.
- Sett stekeovnen på 250 grader. Har du en pizzastein kan du legge den inn.
- Dekk så deigen til med plast og la den stå i et lunt rom i 20-30 minutter.
- Når deigen er hevet kan du strø mel over kjøkkenbenken og kna deigen i noen mintter.
- Del den så i 6 like store emner, og form dem som boller.
- Slå eller kjevle brødene flate, ca 0.5 cm høye.
- Legg emnene på et stekebrett med papir eller på den varme pizzasteinen.
- Stek i 8 minutter til de er gyldene på toppen og har begynte å ese godt ut.
- Ta pitabrødene ut av ovnen og server så snart som mulig.
- Skjær over med en kjøkkenkniv om nødvendig.
- Kos deg!