Lang, fransk og smaker skikkelig godt ? Baguette er enkel å lage, og krever lite arbeid, tross i at den tar noen timer å lage. Er du tålmodig vil du få en crispy baguette med en myk og deilig innside. Passer perfekt til salt, suppe eller med smakfullt pålegg.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Forbredelsestid3 timer t 30 minutter min
Tilbredningstid30 minutter min
Totaltid4 timer t
4 stk
Ingredienser
- 850 g hvetemel
- 5 dl vann, kaldt
- 0.5 pk tørrgjær
- 1 ss havsalt
Instruksjoner
- Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og kna godt. Du kan eventuelt bruke en kjøkkenmaskin om du har det tilgjengelig.
- Kna deigen til den er klumpfri og smidig. Den kan gjerne være litt bløt.
- Ha plastfolie over bollen og la deigen heve i minst 2 timer. Har du mer tid, kan den gjerne heve lenger.
- Etter hevetiden kan du ta deigen ut av bollen og kna den igjen.
- Del den deretter i 4 like store deler og la den heve i 30 minutter til under et kjøkkenhåndkle.
- Ha bakepapir over et stekebrett.
- Rull hver av deigbitene til en pølse. Det er ikke viktig at de blir perfekt i form og størrelse.
- Legg baguettene over på bakepapiret og la de heve nye i 30 minutter.
- Sett ovnen på 225 grader.
- Pensle litt vann over baguettene. Har du en sprayflaske med vann kan du bruke den til å spraye vann over baguettene.
- Kutt så flere snitt på langs i baguettene med en kniv.
- Sett brettet i ovnen og stek i ca. 20 minutter.
- Baguettene er ferdige når de er gyldne på toppen.
- Kos deg 🙂