Helstekt kylling med asiatisk glaze

En deilig helstekt kylling som bryter med smakene du er vant til i en vanlig helstekt landkylling. Vi ble lei av det samme gamle fyllet så vi lagde vår egen – og er skikkelig fornøyd med den! Dette er en slags norsk-asiatisk fusion. Retten er ikke komplisert, og smaker megadigg.

Hvor mange nam vil du gi?

4,31 (26 vurderinger)
Tilbredningstid1 time 30 minutter
Hviletid30 minutter
Totaltid2 timer
4 personer

Utstyr

  • Ildfast form
  • Hyssing
  • Aliminiumsfolie

Ingredienser

  • 1 stk hel landkylling
  • 8 stk gulrot , i tykke strimler
  • 2 stk rødløk, i båter
  • 2 stk lime, i skiver og båter
  • fersk koriander, finhakket, kan sløyfes
  • vårløk, i skiver, kan sløyfes
  • sesamfrø, kan sløyfes

Marinade

  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sriracha
  • 2 ss østerssaus
  • 1 ts spiskummin
  • 1 ss eddik
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær

Instruksjoner

Forberedelser

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, rør godt. Sett til side.
  • Kutt opp gulrot, rødløk og lime.

Forbered kyllingen

  • Tørk over hele kyllingen med tørkepapir
  • Smør kyllingen inn med marinade. Her kan du bruke en kjøkkenplensel, en slikkepott eller fingrene. Pass på å få marinaden både på oversiden og undersiden av skinnet
  • Stapp en halv rødløk, en halv lime i skiver og en neve koriander inn i kyllingen. Om du ikke digger denne prosessen er det lov å droppe det, men kyllingen blir mye mer saftig om du gjør det.
  • Knyt sammen beina på kyllingen med litt hyssing

Steking

  • Legg gulrøttene og det resterende av rødløken i bunnen av en ildfast form
  • Legg kyllingen på toppen
  • Stek kyllingen i 60-70 minutter midt i ovnen. Om du har mer marinade igjen kan du helle det over kyllingen etter ca. halve steketiden har gått.
  • Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile under et lokk av aluminiumsfolie over i minst 30 min før servering
  • Kutt den resterende limen i skiver
  • Dryss over koriander, vårløk og sesamfrø, tvist over litt limesaft og …
  • KOS DEG!
Tips: Server med ris, gjerne villris, eller dine favorittpoteter.
Tips: Har du noen rotgrønnsaker du bør få spist opp i grønnsaksskuffen er det perfekt å steke sammen med gulrøttene og løken. 
Tips: Når man lager helstekt kylling regner man vanligvis 300 g. pr. person. Om du skal lage til 4 personer er 1200 g. kylling perfekt.
Tips: Om du har rester av kylling er det perfekt å bruke det på en digg fried rice dagen etterpå.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!