Helstekt kylling med asiatisk glaze

En deilig helstekt kylling som bryter med smakene du er vant til i en vanlig helstekt landkylling. Vi ble lei av det samme gamle fyllet så vi lagde vår egen – og er skikkelig fornøyd med den! Dette er en slags norsk-asiatisk fusion. Retten er ikke komplisert, og smaker megadigg.

Hvor mange nam vil du gi?

4,35 (29 vurderinger)
Tilbredningstid1 time 30 minutter
Hviletid30 minutter
Totaltid2 timer
4 personer

Utstyr

  • Ildfast form
  • Hyssing
  • Aliminiumsfolie

Ingredienser

  • 1 stk hel landkylling
  • 8 stk gulrot , i tykke strimler
  • 2 stk rødløk, i båter
  • 2 stk lime, i skiver og båter
  • fersk koriander, finhakket, kan sløyfes
  • vårløk, i skiver, kan sløyfes
  • sesamfrø, kan sløyfes

Marinade

  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sriracha
  • 2 ss østerssaus
  • 1 ts spiskummin
  • 1 ss eddik
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær

Instruksjoner

Forberedelser

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, rør godt. Sett til side.
  • Kutt opp gulrot, rødløk og lime.

Forbered kyllingen

  • Tørk over hele kyllingen med tørkepapir
  • Smør kyllingen inn med marinade. Her kan du bruke en kjøkkenplensel, en slikkepott eller fingrene. Pass på å få marinaden både på oversiden og undersiden av skinnet
  • Stapp en halv rødløk, en halv lime i skiver og en neve koriander inn i kyllingen. Om du ikke digger denne prosessen er det lov å droppe det, men kyllingen blir mye mer saftig om du gjør det.
  • Knyt sammen beina på kyllingen med litt hyssing

Steking

  • Legg gulrøttene og det resterende av rødløken i bunnen av en ildfast form
  • Legg kyllingen på toppen
  • Stek kyllingen i 60-70 minutter midt i ovnen. Om du har mer marinade igjen kan du helle det over kyllingen etter ca. halve steketiden har gått.
  • Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile under et lokk av aluminiumsfolie over i minst 30 min før servering
  • Kutt den resterende limen i skiver
  • Dryss over koriander, vårløk og sesamfrø, tvist over litt limesaft og …
  • KOS DEG!
Tips: Server med ris, gjerne villris, eller dine favorittpoteter.
Tips: Har du noen rotgrønnsaker du bør få spist opp i grønnsaksskuffen er det perfekt å steke sammen med gulrøttene og løken. 
Tips: Når man lager helstekt kylling regner man vanligvis 300 g. pr. person. Om du skal lage til 4 personer er 1200 g. kylling perfekt.
Tips: Om du har rester av kylling er det perfekt å bruke det på en digg fried rice dagen etterpå.
Skriv ut oppskrift
  1. Anonym

    Æ like all mat,den her hva perfect4 stjerner

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




4,35 from 29 votes (28 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!