En deilig helstekt kylling som bryter med smakene du er vant til i en vanlig helstekt landkylling. Vi ble lei av det samme gamle fyllet så vi lagde vår egen – og er skikkelig fornøyd med den! Dette er en slags norsk-asiatisk fusion. Retten er ikke komplisert, og smaker megadigg.
Hvor mange nam vil du gi?
4,35 (29 vurderinger)
Tilbredningstid1 time t 30 minutter min
Hviletid30 minutter min
Totaltid2 timer t
4 personer
Utstyr
- Ildfast form
- Hyssing
- Aliminiumsfolie
Ingredienser
- 1 stk hel landkylling
- 8 stk gulrot , i tykke strimler
- 2 stk rødløk, i båter
- 2 stk lime, i skiver og båter
- fersk koriander, finhakket, kan sløyfes
- vårløk, i skiver, kan sløyfes
- sesamfrø, kan sløyfes
Marinade
- 2 ss soyasaus
- 2 ss sriracha
- 2 ss østerssaus
- 1 ts spiskummin
- 1 ss eddik
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss ingefær
Instruksjoner
Forberedelser
- Sett ovnen på 200 grader
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, rør godt. Sett til side.
- Kutt opp gulrot, rødløk og lime.
Forbered kyllingen
- Tørk over hele kyllingen med tørkepapir
- Smør kyllingen inn med marinade. Her kan du bruke en kjøkkenplensel, en slikkepott eller fingrene. Pass på å få marinaden både på oversiden og undersiden av skinnet
- Stapp en halv rødløk, en halv lime i skiver og en neve koriander inn i kyllingen. Om du ikke digger denne prosessen er det lov å droppe det, men kyllingen blir mye mer saftig om du gjør det.
- Knyt sammen beina på kyllingen med litt hyssing
Steking
- Legg gulrøttene og det resterende av rødløken i bunnen av en ildfast form
- Legg kyllingen på toppen
- Stek kyllingen i 60-70 minutter midt i ovnen. Om du har mer marinade igjen kan du helle det over kyllingen etter ca. halve steketiden har gått.
- Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile under et lokk av aluminiumsfolie over i minst 30 min før servering
- Kutt den resterende limen i skiver
- Dryss over koriander, vårløk og sesamfrø, tvist over litt limesaft og …
- KOS DEG!
Tips: Server med ris, gjerne villris, eller dine favorittpoteter.
Tips: Har du noen rotgrønnsaker du bør få spist opp i grønnsaksskuffen er det perfekt å steke sammen med gulrøttene og løken.
Tips: Når man lager helstekt kylling regner man vanligvis 300 g. pr. person. Om du skal lage til 4 personer er 1200 g. kylling perfekt.
Tips: Om du har rester av kylling er det perfekt å bruke det på en digg fried rice dagen etterpå.
Æ like all mat,den her hva perfect