Gyudon (牛丼)

Deilig fast food fra Japan! Lite komplisert rett med få ingredienser, prøv den da vel!

Hvor mange nam vil du gi?

4,86 (7 vurderinger)
Forbredelsestid30 minutter
Tilbredningstid15 minutter
Totaltid45 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 300 g entrecote, i tynne skiver
  • 1 stk gul løk, i båter
  • 1 ss ingefær, revet
  • 3 dl dashi
  • 3 ss mirin
  • 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov

Til servering

  • 2 porsjoner kortkornet ris, f.eks sushiris
  • syltet ingefær

Instruksjoner

  • Legg kjøttet i fryseren i ca 30 minutter. Dette er for at det skal bli lettere å skjære tynne skiver.
  • Tilbered risen etter anvisning på posen.
  • Kutt løken i middels brede båter og skrell og riv ingefær i mellomtiden.
  • Kok opp vann til dashi. Vi bruker dashi pulver, dette får du tak i på de fleste asiatiske matforretninger.
  • Bland inn mirin og ha i ingefær og løk. La småkoke i ca 10 minutter
  • I mellomtiden – ta ut kjøttet og slip kniven din. Skjær kjøttet i tynne skiver og ha det i kjelen.
  • La småkoke videre i 1 minutt og ha i soyasaus.
  • Server med ris og syltet ingefær på toppen.
I Japan bruker de rød syltet ingefær, men det kan være litt vanskelig å få tak i i Norge. Vi har derfor brukt vanlig syltet ingefær.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!