Gyudon (牛丼)

Deilig fast food fra Japan! Lite komplisert rett med få ingredienser, prøv den da vel!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (6 vurderinger)
Forbredelsestid30 minutter
Tilbredningstid15 minutter
Totaltid45 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 300 g entrecote, i tynne skiver
  • 1 stk gul løk, i båter
  • 1 ss ingefær, revet
  • 3 dl dashi
  • 3 ss mirin
  • 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov

Til servering

  • 2 porsjoner kortkornet ris, f.eks sushiris
  • syltet ingefær

Instruksjoner

  • Legg kjøttet i fryseren i ca 30 minutter. Dette er for at det skal bli lettere å skjære tynne skiver.
  • Tilbered risen etter anvisning på posen.
  • Kutt løken i middels brede båter og skrell og riv ingefær i mellomtiden.
  • Kok opp vann til dashi. Vi bruker dashi pulver, dette får du tak i på de fleste asiatiske matforretninger.
  • Bland inn mirin og ha i ingefær og løk. La småkoke i ca 10 minutter
  • I mellomtiden – ta ut kjøttet og slip kniven din. Skjær kjøttet i tynne skiver og ha det i kjelen.
  • La småkoke videre i 1 minutt og ha i soyasaus.
  • Server med ris og syltet ingefær på toppen.
I Japan bruker de rød syltet ingefær, men det kan være litt vanskelig å få tak i i Norge. Vi har derfor brukt vanlig syltet ingefær.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2023 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!