Deilig fast food fra Japan! Lite komplisert rett med få ingredienser, prøv den da vel!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (6 vurderinger)
Forbredelsestid30 minutter min
Tilbredningstid15 minutter min
Totaltid45 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 300 g entrecote, i tynne skiver
- 1 stk gul løk, i båter
- 1 ss ingefær, revet
- 3 dl dashi
- 3 ss mirin
- 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov
Til servering
- 2 porsjoner kortkornet ris, f.eks sushiris
- syltet ingefær
Instruksjoner
- Legg kjøttet i fryseren i ca 30 minutter. Dette er for at det skal bli lettere å skjære tynne skiver.
- Tilbered risen etter anvisning på posen.
- Kutt løken i middels brede båter og skrell og riv ingefær i mellomtiden.
- Kok opp vann til dashi. Vi bruker dashi pulver, dette får du tak i på de fleste asiatiske matforretninger.
- Bland inn mirin og ha i ingefær og løk. La småkoke i ca 10 minutter
- I mellomtiden – ta ut kjøttet og slip kniven din. Skjær kjøttet i tynne skiver og ha det i kjelen.
- La småkoke videre i 1 minutt og ha i soyasaus.
- Server med ris og syltet ingefær på toppen.
I Japan bruker de rød syltet ingefær, men det kan være litt vanskelig å få tak i i Norge. Vi har derfor brukt vanlig syltet ingefær.