Deilig fast food fra Japan! Lite komplisert rett med få ingredienser, prøv den da vel!
Hvor mange nam vil du gi?
4,86 (7 vurderinger)
Forbredelsestid30 minutter min
Tilbredningstid15 minutter min
Totaltid45 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 300 g entrecote, i tynne skiver
- 1 stk gul løk, i båter
- 1 ss ingefær, revet
- 3 dl dashi
- 3 ss mirin
- 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov
Til servering
- 2 porsjoner kortkornet ris, f.eks sushiris
- syltet ingefær
Instruksjoner
- Legg kjøttet i fryseren i ca 30 minutter. Dette er for at det skal bli lettere å skjære tynne skiver.
- Tilbered risen etter anvisning på posen.
- Kutt løken i middels brede båter og skrell og riv ingefær i mellomtiden.
- Kok opp vann til dashi. Vi bruker dashi pulver, dette får du tak i på de fleste asiatiske matforretninger.
- Bland inn mirin og ha i ingefær og løk. La småkoke i ca 10 minutter
- I mellomtiden – ta ut kjøttet og slip kniven din. Skjær kjøttet i tynne skiver og ha det i kjelen.
- La småkoke videre i 1 minutt og ha i soyasaus.
- Server med ris og syltet ingefær på toppen.
I Japan bruker de rød syltet ingefær, men det kan være litt vanskelig å få tak i i Norge. Vi har derfor brukt vanlig syltet ingefær.