Gulrotkake er jo verdens beste kake. Denne er om mulig enda bedre enn klassikeren. Den har biter av mørk sjokolade som en ekstra overraskelse på innsiden!
Hvor mange nam vil du gi?
4 (4 vurderinger)
1 langpanne
Utstyr
- Miksmaster (evt. håndvisp)
- To bakeboller
- Langpanne
- Rivjern
Ingredienser
Kakedeig
- 4.5 dl nøytral olje
- 6 dl sukker
- 6 stk egg
- 7.5 dl hvetemel
- 2 ts kanel
- 3 ts bakepulver
- 3 ts natron
- 200 g mørk sjokolade, i biter
- 750 g gulrot, revet fint
- smør, evt. bakepapir. Til steking
Ostekrem
- 250 g smør, romtemperert
- 400 g melis
- 400 g kremost
- 3 ss vaniljesukker
Instruksjoner
Kakedeig
- Sett stekeovnen på 175 grader, over/undervarme
- Finn frem en bolle
- Tilsett sukker og olje og visp sammen til en jevn masse
- Tilsett alle eggene og visp videre til blandingen blir tykkere i konsistensen og lysere i fargen
- Finn frem en annen bolle
- Sikt inn hvetemel, kanel, bakepulver og natron
- Bland sammen ingrediensene fra den våte og den tørre bollen og rør godt
- Skrell gulrøttene og kutt av tuppen
- Riv gulrøttene med den fine siden av et rivjern og vend inn i deigen.
- Grovhakk sjokoladen og vend også dette inn i deigen
- Legg bakepapir på en langpanne, eller smør den godt inn med smør
- Hell kakedeigen over i langpannen
- Stek kaken i midten av ovnen i 40 minutter
- Når tiden er gått, bruk en pinne eller en kniv og stikk inn i kaken, om det ikke er noe kake på pinnen er den ferdig stekt. Er det fortsatt noe deig på pinnen bør du steke i 5 minutter til.
- Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles på benken
- Vend kaken ut av langpannen om du ønsker å servere den på et fat, om ikke kan du bare la den ligge i langpannen
Ostekrem
- I en bolle tilsetter du romtemperert smør, melis, kremost og vaniljesukker
- Pisk det hele sammen til kremen er jevn
- Smør ostekremen i et raust lag utover hele kaken
- Pynt med revet gulrot eller noe annet du synes er godt om du vil. Kaken er pen nok i seg selv, så du trenger egentlig ikke å gjøre så mye
- Vips har du deilig gulrotkake med sjokoladebiter!