Gulrotkake er en innertier uansett. Vi synes spesielt denne er rågod.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Forbredelsestid20 minutter min
Tilbredningstid40 minutter min
Totaltid1 time t
1 kake
Ingredienser
Kakerøre
- 2.5 dl hvetemel
- 1.5 ts natron
- 1.5 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 3 ts kanel
- 3 stk egg
- 2 dl sukker
- 2 dl nøytral olje
- 350 g finrevet gulrot
- 1 ss smør, til å smøre pannen
Ostekrem
- 200 g kremost
- 100 g smør
- 200 g melis
- 1 ts vaniljesukker
Instruksjoner
- Sett ovnen på 180 grader
- Bland sammen hvetemel, natron, bakepulver, vaniljesukker og kanel i en bolle og miks godt
- Pisk sukker og egg godt sammen i en annen bolle
- Tilsett rolig oljen i sukker- og eggeblandingen
- Vend inn hvetemelblandingen og rør godt til røren er jevn og uten klumper
- Tilsett gulrot og rør igjen godt
- Finn frem kakeformen din og smør den godt med smør på alle kanter
- Sett kaken i ovnen og la den steke i 40 minutter, midt i ovnen
- Samtidig som kaken steker kan du lage ostekrem
- Pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen og sett det kaldt
- Ta kaken ut av ovnen. Du kan forsikre deg om at den er ferdig ved å stikke en fyrstikk i kaken. Det skal ikke sitte fast noe deig på fyrstikken.
- Sett kaken til avkjøring på kjøkkenbenken
- Når kaken er romtemperert kan du smøre ostekrem over hele kaken. Er du ekstra spenstig kan du dele kaken i to på langs og fylle på med ostekrem i midten av kaken også.
- Dette blir godt uansett. Kos deg!