Grytebrød

Bak deilig grytebrød! Det ser ut som du har vært hos bakeren, men egentlig er det enkelt som bare det og det eneste du trenger er litt god tid. Brødet er smakfullt, crispy og fortjener supermodellønn, så vakkert som det er.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (3 vurderinger)
Forbredelsestid6 timer
Tilbredningstid1 time
Totaltid7 timer
1 brød

Utstyr

  • Gryte med lokk

Ingredienser

  • 350 g hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts gjær, tørr
  • 3.8 dl vann, lunket til kaldt

Instruksjoner

  • Tilsett alle de tørre ingrediensene i en bolle
  • Visp ingrediensene sammen
  • Tilsett vannet
  • Rør godt med en slikkepott til deigen er godt blandet. Deigen skal være bløt og klissete, men uten klumper
  • Dekk bollen med plast og sett den til heving i minst 6 timer, men helst over natten. Om du hever over natten kan du sette deigen til kaldheving i kjøleskapet
  • Når deigen er ferdig hevet finner du frem en gryte med lokk
  • Sett stekeovnen gryten i ovnen og skru deretter ovnen på 250 grader. Gryten skal varmes opp sammen med ovnen
  • Hell en neve mel på benkeplaten og fordel det godt utover
  • Bruk en slikkepott til å føre deigen fra bollen og over på den melede benken
  • Brett så brødet fire ganger på midten. Du gjør det ved å ta tak i den ene enden av brødet og legge det over på den andre. Du skal altså ikke kna deigen, kun brette.
  • Når du har brettet brødet fire ganger kan du snitte det på toppen med en kniv, det vi gjøre at brødet ser pent ut når det er ferdig stekt
  • Bruk grytevotter og ta gryten ut av ovnen
  • Legg litt men i bunnen av gryten
  • Plasser brødet i gryten og sett på lokket
  • La brødet steke i 45 minutter med lokk
  • Etter 45 minutter tar du av lokket og steker brødet videre i 20-30 minutter, til den er gylden på toppen
  • Server med deilig pålegg!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!