Grønnsakswok med hjemmelaget sursøt saus

Denne retten er perfekt for de fleste. Den kan mikses og trikses til for å møte de fleste smaker og behov. Den tar kort tid å lage og smaker skikkelig godt!

Hvor mange nam vil du gi?

4 (2 vurderinger)
Forbredelsestid10 minutter
Tilbredningstid10 minutter
Totaltid20 minutter
4 porsjoner

Utstyr

  • Wokpanne eller stekepanne

Ingredienser

Hjemmelaget sursøt saus

  • 2 stk appelsiner, saften
  • 1 boks hermetisk ananas, saften
  • 2 ss soyasaus, glutenfri ved behov
  • 2 ss honning
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 ss ketchup
  • 2 ss maisenna

Wokingredienser

  • 4 dl ris
  • nøytral olje
  • 2 stk paprika, i skiver
  • 1 stk rødløk, i skiver
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 boks ananas (den samme boksen som du brukte over), ananasbitene
  • andre grønsaker du har i kjøleskapet som du vil spise opp
  • salt
  • sesamfrø, kan droppes

Instruksjoner

  • Kok opp ris i vann med litt salt
  • Bland sammen ingrediensene til sausen og sett til side. Fra ananasboksen skal du bare bruke juicen ananasene ligger i. Ananasbitene slenger du i wokpanna etterpå.
  • Kutt opp alle grønnsakene
  • Sett en wokpanne eller stekepanne på høy varme og ha i oljen. Vent til oljen har varmet seg godt opp
  • Ha i hvitløken og rør godt rundt. Stek hvitløken i ca. 1 minutt
  • Tilsett grønnsakene og ananas og kast de godt rundt i pannen til de har blitt varme. Dette vil ta ca. 2-3 minutter
  • Hell over sausen og rør godt om i pannen
  • Server risen med de wokede grønnsakene og sesamfrø
  • Kos deg!
Tips: Dette er en rett som du kan bruke for å tømme kjøleskapet for mat du bør spise opp. Har du sopp, asparges, brokkoli eller andre grønsaker som synger på siste verset kan du gjerne slenge den i woken.
Tips: Denne oppskriften er laget vegetariansk, men om du vil kan du ha i ønsket protein. Den fungerer godt med både kylling, svin og okse.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




4 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2025 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!