Denne retten er perfekt for de fleste. Den kan mikses og trikses til for å møte de fleste smaker og behov. Den tar kort tid å lage og smaker skikkelig godt!
Hvor mange nam vil du gi?
4 (2 vurderinger)
Forbredelsestid10 minutter min
Tilbredningstid10 minutter min
Totaltid20 minutter min
4 porsjoner
Utstyr
- Wokpanne eller stekepanne
Ingredienser
Hjemmelaget sursøt saus
- 2 stk appelsiner, saften
- 1 boks hermetisk ananas, saften
- 2 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 2 ss honning
- 3 ss hvitvinseddik
- 1 ss ketchup
- 2 ss maisenna
Wokingredienser
- 4 dl ris
- nøytral olje
- 2 stk paprika, i skiver
- 1 stk rødløk, i skiver
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 boks ananas (den samme boksen som du brukte over), ananasbitene
- andre grønsaker du har i kjøleskapet som du vil spise opp
- salt
- sesamfrø, kan droppes
Instruksjoner
- Kok opp ris i vann med litt salt
- Bland sammen ingrediensene til sausen og sett til side. Fra ananasboksen skal du bare bruke juicen ananasene ligger i. Ananasbitene slenger du i wokpanna etterpå.
- Kutt opp alle grønnsakene
- Sett en wokpanne eller stekepanne på høy varme og ha i oljen. Vent til oljen har varmet seg godt opp
- Ha i hvitløken og rør godt rundt. Stek hvitløken i ca. 1 minutt
- Tilsett grønnsakene og ananas og kast de godt rundt i pannen til de har blitt varme. Dette vil ta ca. 2-3 minutter
- Hell over sausen og rør godt om i pannen
- Server risen med de wokede grønnsakene og sesamfrø
- Kos deg!
Tips: Dette er en rett som du kan bruke for å tømme kjøleskapet for mat du bør spise opp. Har du sopp, asparges, brokkoli eller andre grønsaker som synger på siste verset kan du gjerne slenge den i woken.
Tips: Denne oppskriften er laget vegetariansk, men om du vil kan du ha i ønsket protein. Den fungerer godt med både kylling, svin og okse.