Grønn Thai curry

Spicy thai curry med masse gode smaker! Server med nykokt jasminris.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
Totaltid30 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 2 stk kylling lårfilet
  • 1 stk rød paprika
  • 100 g bambusskudd
  • 1 boks kokosmelk, 0,3 dl (ikke lett-versjon)
  • 3 ss grønn curry paste, av god kvalitet
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss palmesukker
  • 2 stk kaffir lime blad

Instruksjoner

  • Kutt kylling i biter og paprika i strimler.
  • Ha bambusskuddene ut av boksen og skyll dem.
  • Varm en panne på middels-høy varme. Ha i det tykkeste øverste laget av kokosmelken og stek til det begynner å boble og det skiller seg.
  • Tilsett curry paste og stek i 1 min. Juster mengden curry paste ut i fra hvor sterkt du vil ha det.
  • Tilsett kylling og stek til den har begynt å få farge utenpå.
  • Tilsett resten av kokosmelken og kyllingkraft.
  • La koke i ca 10 minutter til kyllingen er gjennomkokt.
  • Tilsett fiskesaus og palmesukker. Smak deg frem. Ha i mer sukker hvis det er for sterkt. Riv limebladene i to og tilsett.
  • Kok videre i 2 minutter.
  • Tilsett paprika og bambusskudd og kok i 1 minutt til.
  • Server over nykokt jasminris.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2025 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!