Av og til kan det kanskje friste med en liten pause fra skinke og pepperoni og heller dynke pizzaen i grønnsaker? Her er et forslag til en grønn og deilig pizza.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (3 vurderinger)
Forbredelsestid1 time t 30 minutter min
Tilbredningstid15 minutter min
Totaltid1 time t 45 minutter min
2 personer
Utstyr
- Foodprosessor (evt. stavmikser)
- Pizzastein (stor fordel, men du klarer deg uten også)
Ingredienser
Pizzabunn
- 250 g hvetemel, tipo 00
- 25 g fersk gjær
- 1 dl vann
- 1 ss olivenolje
- 1 ts salt
Pesto
- 30 g pinjekjerner
- 1 potte fersk basilikum, bladene
- 3 fedd hvitløk
- 50 g parmesan, revet
- 2-3 dl olivenolje
- salt og pepper
Pizzafyll
- 10 skiver squash, tykke skiver med mandolin, evt ostehøvel
- pesto
- 1 stor neve grønnkål
- 1 stor neve spinat
- 125 g fersk mozzarella, i skiver
- 2 stk vårløk, i skiver
- 390 g artisjokkhjerter
Forslag til topping
- Olivenolje
- Havsalt
- Pinjekjerner
- basilikumblader
- Pesto
- Revet sitronskall
Instruksjoner
- Start med å lage pizzabunnen og sett den til heving. Instruksjoner finnes her.
- Fortsett deretter med pestoen. Den skal brukes som pizzasaus. Instruksjoner her.
- Sett pestoen til side mens du gjør klar grønnsakene.
- Sett ovnen på 200 grader og riv/skjær squash i middels tykke skiver. Ha dem på det bakepapir, hell litt olivenolje, salt og pepper på og sett i ovnen i 5-10 minutter. Dette er for å trekke ut litt av vannet i squashen og unngå en våt pizza senere.
- Kutt artisjokkhjertene i fire deler og skjær mozzarellaen i skiver.
- Når squashen er ferdig, sett ovnen opp til 300 grader hvis du har pizzastein, og 250 hvis du kjører vanlig stekebrett.
- Når pizzadeigen er ferdig hevet og kjevlet ut kan du smøre pesto utover bunnen, ta så mye du vil ha selv. Det kan være pestoen har skillt seg litt, men da er det bare å ta en skje og forsiktig røre inn oljen igjen.
- Ha deretter resten av ingrediensene på i ønsket rekkefølge.
- Sett den inn i ovnen og stek i ca 10 min, litt avhengig av mengde fyll og type ovn.
- Ta pizzaen ut når den er gylden i kantene og osten har smeltet.
- Avkjøl noen minutter før du kutter opp og serverer.
Server gjerne med med litt god olivenolje på toppen, kanskje et lite dryss havsalt og litt revet sitronskall for å få litt friskhet? Det er opp til deg! Håper det smaker.