Finn frem din indre grillmester og server et fantastisk stykke entrecote på bein. Alt du trenger er en grill og litt tålmodighet, og vipps, så har du et herremåltid blant de sjeldene. Det er enklere enn det ser ut og smaker fantastisk godt.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Forbredelsestid30 minutter min
Tilbredningstid1 time t 30 minutter min
Totaltid2 timer t
4 porsjoner
Utstyr
- Grill
- Aluminiumsfolie
- Steketermometer
Ingredienser
Tomahawkstek
- 1 kg tomahawkstek
- nøytral olje
- salt
- pepper
Tomater på grillen
- 250 g cherrytomater
- 3 ss olivenolje
- havsalt
- pepper
Stekt asparges
- 1 bunt asparges
- smør, til steking
- havsalt
Instruksjoner
Tomahawk på grillen
- Ta tomahawken ut av kjøleskapet og smør den inn i nøytral olje, salt og pepper.
- La kjøttet ligge på kjøkkenbenken til den har oppnådd romtemperatur.
- Varm opp grillen.
- Når grillen har nådd 250 grader, legg kjøttet på direkte varme og la den grille i ca 1 minutt på hver side.
- Skru varmen på grillen ned til den har en temperatur på maksimum 100 grader
- La kjøttet ligge i ca 1.5 timer til den har nådd en kjernetempratur på 60 grader. Da skal kjøttet ditt være medium stekt.
- La kjøttet hvile i minimum 15 minutter etter den er ferdig grillet.
Tomater på grillen
- Lag en bolle av aluminiumsfolie og ha tomatene over i folien.
- Ha på olivenolje, salt og pepper.
- Lukk folien helt, slik at tomatene kan bake på innsiden.
- Legg tomatene på grillen når du har skrudd ned til under 100 grader.
- La tomatene ligge til du tar av kjøttet, ca 1.5 timer.
- Ha tomatene over i en serveringsbolle rett før servering.
Stek asparges
- Denne prosessen kan gjøres mens kjøttet hviler.
- Varm en stekepanne med smør på høy varme.
- Ha i aspargesen og ha over havsalt.
- Vend aspargesen rundt i pannen i ca 4 minutter.
- Ha over i et serveringsfat og server!