Dette er en saftig kyllingrett! Utrolig god på smak, og enkel å få til, enten ved grill eller i stekepannen. Men vi anbefaler grillen altså. Da blir den både vakker og smakfull.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Forbredelsestid30 minutter min
Tilbredningstid30 minutter min
Totaltid1 time t
4 porsjoner
Utstyr
- Grill
- Grillspidd
Ingredienser
Marinert kylling
- 1 kg kylling, i terninger
- 1/2 boks kokosmelk, ikke lett
- 1 ts rød currypaste
- 2 ss fiskesaus
- 1 ss honning
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts gurkemeie
- 0.5 ts salt
Sataysaus
- 3 ss peanøttsmør
- 2 ss hoisinsaus, glutenfri ved behov
- 1/2 boks kokosmelk
- 0.5 st lime, saften
- 1 ss sriracha, eller en chili
- 1 ss soyasaus,, glutenfri ved behov
- 1 ss honning
Agurksalat
- 1 stk agurk, i biter
- 0.5 stk Sjarlottløk, i skiver
- 1 stk chili, i skiver
- 1 stk lime, saften
- koriander
Instruksjoner
Marinert kylling
- Bland godt sammen ingrediensene til marinaden i en bolle
- Tilsett kyllingterningene og bland dem godt inn
- Sett bollen i kjøleskapet i minst 30 minutter med plastfolie over bollen. Om du har god tid kan du gjerne la kyllingen marinere en stud. Jo lengre, jo bedre,
Sataysaus
- Mens kyllingen marineres kan du blande sammen sataysausen
- Varm opp peanøttsmør, hoisinsaus og kokosmelk i en kasserolle på middels varme
- Bland inn de resternede ingrediensene og rør godt
- Smak til med salt og limesaft
Agurksalat
- Bland sammen alle ingrediensene til salaten i en fin salatbolle
- La salaten kose seg i limesaften mens du griller kyllingen
- Topp med frisk koriander
Grillet kylling
- Skru grillen på maks og la den bli varm før du går i gang med grillingen
- Ta kyllingbitene ut av marinaden
- Fir dem etter hverandre på grillspiddene
- Grill kyllingen godt på hver side, og pass på å snu dem kontinuerlig
- De er ferdige når de har fått fine stekeskorper på utsiden. Det hele bør ta i underkant av 10 minutter.
- Ta en kyllingbit av spiddet og se at den er gjennomstekt.
Servering
- Server kyllingen med en gang, sammen med agurksalaten og sataysausen.
Tips: Kyllingen kan gjerne marinere over natten om du har tid.
Tips: Denne retten kan også servers med ris.