Gresskarrisotto med chorizo

Risotto med en tvist for de som vil bruke gresskar til noe annet en skummel pynt. Toppet med litt crispy chorizo og fersk timian. ?

Hvor mange nam vil du gi?

5 (2 vurderinger)
Totaltid1 time
2 personer

Utstyr

  • Stavmikser

Ingredienser

  • 200 g gresskar, i biter
  • Olivenolje
  • Timian, fersk
  • 2 fedd hvitløk
  • 6 dl kyllingfond
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 100 g chorizo, grovhakket
  • 150 g risottoris
  • 1,5 dl hvitvin
  • 2 ss smør
  • 50 g parmesan, revet

Instruksjoner

  • Sett stekeovnen på 180 g.
  • Kutt gresskaret i biter, fjern skall og innmat.
  • Knus hvitløksfeddene med den flate siden av en kniv og skrell dem.
  • Legg gresskar og hvitløk på et stekebrett eller i en ildfast form. Hell litt olivenolje over og legg noen timiankvister på toppen.
  • Stek i 20-30 min, avhengig av hvor store biter du kuttet gresskaret i.
  • Mens du venter – kutt løk, chorizo, riv parmesan og kok opp kraft. La kraften være i kjelen med lokk på for å holde den varm.
  • Ta ut gresskaret når det er så mykt at du lett kan stikke en gaffel gjennom.
  • Overfør gresskar og hvitløk til en beholder, tilsett noen spiseskjeer kraft og stavmiks det sammen. Ha det så over i kjelen med kraften og bland det godt sammen.
  • Hvis du vil kan du sile kraften en gang for å bli kvitt potensielle biter av gresskar som kanskje har kommet med.
  • Ha litt mer olivenolje i en gryte og tilsett løk. Stek i noen minutter og tilsett ris. Stek i et minutt til.
  • Tilsett hvitvin og la koke til nesten all væsken er kokt inn.
  • Begynn deretter å tilsette litt og litt av gresskarkraften. La væsken koke nesten inn før du tilsetter mer. Fortsett til risen er myk (det er ikke sikkert du trenger all kraften, test underveis).
  • I mellomtiden – ta frem en stekepanne og stek chorizo på medium-høy varme i 3-4 minutter. Ha den deretter over på en tallerken med kjøkkenpapir for å bli kvitt oljen.
  • Når risottoen er ferdig kan du røre inn smør og parmesan. Smak til med litt salt og pepper hvis du vil.
  • Fordel risottoen i skåler og topp med chorizoen og noen kvister med fersk timian.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2023 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!