Hvis du først skal lage tomatsuppe fra bunnen kan du like gjerne gå hele veien. Dropp hakket tomat på boks og stek heller tomatene selv i ovnen for en rikere, fyldigere og dypere smak. Denne suppen er sunn, smakfull og passer for alle. Den krever litt tålmodighet, men vi lover at resultatet er verdt det!
Hvor mange nam vil du gi?
4,07 (16 vurderinger)
Forbredelsestid2 timer t
Tilbredningstid30 minutter min
Totaltid2 timer t 30 minutter min
4 porsjoner
Utstyr
- Stavmikser
Ingredienser
- 500 g cherrytomater, suppler med vanlige tomater om du ønsker
- 2 ss olivenolje
- 3 fedd hvitløk
- 1 ss havsalt
- 1 ss nøytral olje, til steking
- 1 stk gul løk, grovhakket
- 3 stk sjalottløk, grovhakket (kan sløyfes)
- 0.5 stk chili, grovhakket
- 1 stk gulrot, revet
- 1 ss balsamicosirup
- 1 stk grønnsaksbuljong, terning
- 3 dl vann
- 1 ts salt
Instruksjoner
- Sett ovnen på 150 grader.
- Ha tomater og hvitløksfedd på et stekebrett, hell over olivenolje og dryss over havsalt.
- La tomatene steke i 2 timer.
- Ha nøytral olje i en stor kasserolle og sett på middels varme.
- Ha i finhakket løk, sjarlottløk og chilli. Stek til løken er blank, myk og gylden.
- Ha i revet gulrot og bland godt.
- Ha tomatene over i kasserollen. Pass på å få med all saft og hvitløksfeddene.
- Tilsett deretter buljongterningen, vannet, salt og balsamicosirupen.
- La det hele putre på lav varme i 10 minutter.
- Stavmiks blandingen til det blir en jevn og fin suppe.
- Smak til med salt.
- Server!
Om du ønsker kan du ha i en spiseskje creme fraiche i suppe, og ha over litt chilliflak og parmesan på toppen. Det er helt opp til deg!
Det er også kjempegodt å servere hjemmelaget baguette til suppen. På baguetten kan du også ha aioli. Nam!