Funghi Risotto

Rik og smakfull sopprisotto! Denne retten er like god som den er enkel. Anbefaler en spiseskje med Fungi smaksforsterker.

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
2 personer

Ingredienser

  • 6 dl vann
  • 1 stk terning-grønnsaksbuljong
  • 1 stk sjalottløk, i tynne skiver
  • olivenolje
  • 1 ts maldonsalt
  • 1/2 ts pepper
  • 125 g sopp, f.eks. shiitake, steinsopp, champignon
  • 2 ts fersk timian, evt. tørket. Isåfall, kun halvparten av oppgitt mengde
  • 1 ss Fungi smaksforsterker, evt. annen soppsoya
  • 2 dl risottoris, arborio
  • 0,5 dl tørr hvitvin
  • 2 ss smør
  • 125 g parmesan, revet

Instruksjoner

  • Kok opp vann og rør inn buljongterningen. Sett til side, behold lokket på kjelen for å holde buljongen varm.
  • Stek løken i litt olivenolje, salt og pepper på medium/høy varme i  en høy stekepanne i ca 3 minutter.
  • Tilsett soppen og fungien. Stek til soppen har fått litt farge. Rør av og til, men la gjerne soppen ligge litt i fred – da får den en fin gylden stekeskorpe. 
  • Tilsett deretter timian og risottoris, og rør godt sammen.
  • Etter ca 1 minutt, hell på hvitvin og la koke til all vinen er absorbert.
  • Ha deretter på litt og litt av buljongen. Hell på en øse eller to og la koke nesten helt inn før du heller på et par til. Fortsett sånn til risen er kokt. La platen stå på medium varme. Det skal boble litt, men ikke la det koke for mye. Smak på risen underveis. Føles den ferdig før all buljongen er brukt opp er det bare å helle ut resten.
  • Rør inn smøret og parmesanosten og nyt! 
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!