Frokostramen

Ja, ramen til frokost. Med litt innsats kan du lage kjempegod ramen hjemme som du kan spise før ramenrestaurantene åpner og du slipper å gå ut av døren. Åpenbar vinn-vinn.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
Totaltid40 minutter
2 personer

Ingredienser

Kraft

Topping

  • 100 g bambusskudd
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss soyasaus, glutenfri ved behov
  • 2-4 stk ramenegg
  • 6 skiver bacon
  • 2 porsjoner ramennudler
  • 2 ss gressløk
  • 2 ss fritert sjalottløk

Instruksjoner

  • Lag soyamarinerte egg og la dem ligge i 10 timer eller over natten.
  • Kutt bambusskudd på langs og legg dem i en skål. Bland sammen riseddik og soyasaus og hell over. Bland og sett til side.
  • Stek baconet til det er crispy. Spar på fettet!
  • Kutt gressløk i biter.
  • Kutt eggene i to på langs.
  • Kok opp kyllingkraft.
  • Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Hell av i en sil og skyll med kaldt vann.
  • Fordel soyasaus, salt og baconfett i store skåler. Ha en øse med varm kraft i hver skål og bland godt. Hell deretter over resten av kraften.
  • Fordel nudler i skålene og topp med egg, bambusskudd, bacon, gressløk og fritert sjalottløk.
Fritert sjalottløk: en god del nøytral olje + sjalottløk i tynne skiver. Stek på medium/lav varme til løken er crispy. Sil av oljen og avkjøl løken på litt kjøkkenpapir. Legg løken i en tett boks så holder den lenge. Spar på resten av oljen også!
Hell kokende varmt vann i skålene på forhånd for å varme dem opp slik at kraften holder seg varm lenger.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2025 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!