Ja, ramen til frokost. Med litt innsats kan du lage kjempegod ramen hjemme som du kan spise før ramenrestaurantene åpner og du slipper å gå ut av døren. Åpenbar vinn-vinn.

Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
Totaltid40 minutter min
2 personer
Ingredienser
Kraft
- 6 dl kyllingkraft
- 6 ss soyasaus
- 1 ts salt
- 2 ss baconfett
Topping
- 100 g bambusskudd
- 1 ss riseddik
- 1 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 2-4 stk ramenegg
- 6 skiver bacon
- 2 porsjoner ramennudler
- 2 ss gressløk
- 2 ss fritert sjalottløk
Instruksjoner
- Lag soyamarinerte egg og la dem ligge i 10 timer eller over natten.
- Kutt bambusskudd på langs og legg dem i en skål. Bland sammen riseddik og soyasaus og hell over. Bland og sett til side.
- Stek baconet til det er crispy. Spar på fettet!
- Kutt gressløk i biter.
- Kutt eggene i to på langs.
- Kok opp kyllingkraft.
- Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Hell av i en sil og skyll med kaldt vann.
- Fordel soyasaus, salt og baconfett i store skåler. Ha en øse med varm kraft i hver skål og bland godt. Hell deretter over resten av kraften.
- Fordel nudler i skålene og topp med egg, bambusskudd, bacon, gressløk og fritert sjalottløk.
Fritert sjalottløk: en god del nøytral olje + sjalottløk i tynne skiver. Stek på medium/lav varme til løken er crispy. Sil av oljen og avkjøl løken på litt kjøkkenpapir. Legg løken i en tett boks så holder den lenge. Spar på resten av oljen også!
Hell kokende varmt vann i skålene på forhånd for å varme dem opp slik at kraften holder seg varm lenger.