Friterte kyllingvinger med sitronpepper

Klar for å nyte crispy perfeksjon med disse saftige kyllingvingene med sitronpepper, smør og persille? En smaksopplevelse venter 🍋🍗✨

Hvor mange nam vil du gi?

5 (2 vurderinger)
Forbredelsestid1 time 5 minutter
Tilbredningstid30 minutter
Totaltid1 time 35 minutter
4 personer

Ingredienser

  • 16 stk kyllingvinger
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ss sitronpepper
  • 1 ss hvitløkspulver

Til fritering

  • 1 ts salt
  • 1 ts sitronpepper
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 100 g maizena
  • 100 g tapiokastivelse, (evt mer maizena)
  • Frityrolje

Saus

  • 100 g smør
  • 1 ss sitronpepper
  • 1 håndfull Bladpersille, hakket
  • 0,5 stk sitron, saften

Instruksjoner

  • Begynn med å blande sammen salt, pepper, cayennepepper, sitronpepper og hvitløkspulver.
  • Hell over kyllingvingene og gni godt inn. Bruk gjerne hansker.
  • Dekk til og la stå på kjøkkenbenken i en times tid.
  • Bland sammen salt, sitronpepper, hvitløkspulver, maizena og tapiokastivelse i en bolle.
  • Hell frityrolje i en stor kjele og varm opp til 170 grader. Hell olje maks halvveis opp i kjelen.
  • Vend kyllingvingene i melblandingen slik at alle sider av hver vinge er helt dekket.
  • Ha noen kyllingvinger i kjelen om gangen og friter i ca 5 minutter til de er gyldne. (For mange om gangen gjør at kyllingvingene fester seg til hverandre. I tillegg gjør det at temperaturen på oljen synker for mye og det vil ta lenger tid før de blir gjennomstekt.)
  • Legg på en rist og la oljen renne av.
  • Når alle kyllingvingene er ferdige – sørg for at oljen er 170 grader igjen og ha alle sammen oppi kjelen igjen og friter i 1 minutt til for maks crisp.
  • Smelt smør i en stekepanne og tilsett sitronpepper, hakket persille og halvparten av sitronen. Bland godt og hell over de ferdige kyllingvingene. Bruk feks en bakebolle, ha i kyllingvingene, hell sausen over og rist rundt for å sørge for at alle er dekket.
  • Skvis litt mer sitron på toppen av det hele og server!
Tips: avkjøl oljen og hell den gjennom en sil over i en tett beholder og bruk på nytt neste gang. 
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!