Klar for å nyte crispy perfeksjon med disse saftige kyllingvingene med sitronpepper, smør og persille? En smaksopplevelse venter 🍋🍗✨
Hvor mange nam vil du gi?
5 (2 vurderinger)
Forbredelsestid1 time t 5 minutter min
Tilbredningstid30 minutter min
Totaltid1 time t 35 minutter min
4 personer
Ingredienser
- 16 stk kyllingvinger
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts cayennepepper
- 1 ss sitronpepper
- 1 ss hvitløkspulver
Til fritering
- 1 ts salt
- 1 ts sitronpepper
- 1 ts hvitløkspulver
- 100 g maizena
- 100 g tapiokastivelse, (evt mer maizena)
- Frityrolje
Saus
- 100 g smør
- 1 ss sitronpepper
- 1 håndfull Bladpersille, hakket
- 0,5 stk sitron, saften
Instruksjoner
- Begynn med å blande sammen salt, pepper, cayennepepper, sitronpepper og hvitløkspulver.
- Hell over kyllingvingene og gni godt inn. Bruk gjerne hansker.
- Dekk til og la stå på kjøkkenbenken i en times tid.
- Bland sammen salt, sitronpepper, hvitløkspulver, maizena og tapiokastivelse i en bolle.
- Hell frityrolje i en stor kjele og varm opp til 170 grader. Hell olje maks halvveis opp i kjelen.
- Vend kyllingvingene i melblandingen slik at alle sider av hver vinge er helt dekket.
- Ha noen kyllingvinger i kjelen om gangen og friter i ca 5 minutter til de er gyldne. (For mange om gangen gjør at kyllingvingene fester seg til hverandre. I tillegg gjør det at temperaturen på oljen synker for mye og det vil ta lenger tid før de blir gjennomstekt.)
- Legg på en rist og la oljen renne av.
- Når alle kyllingvingene er ferdige – sørg for at oljen er 170 grader igjen og ha alle sammen oppi kjelen igjen og friter i 1 minutt til for maks crisp.
- Smelt smør i en stekepanne og tilsett sitronpepper, hakket persille og halvparten av sitronen. Bland godt og hell over de ferdige kyllingvingene. Bruk feks en bakebolle, ha i kyllingvingene, hell sausen over og rist rundt for å sørge for at alle er dekket.
- Skvis litt mer sitron på toppen av det hele og server!
Tips: avkjøl oljen og hell den gjennom en sil over i en tett beholder og bruk på nytt neste gang.