Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
2 personer
Ingredienser
Laks og marinade
- 4 stk lime
- 4 ss smør
- 2 fedd hvitløk
- 0,5 stk chili, helst habanero
- 2 ss honning
- 1 stk lime, saften
- 3 ss soyasaus
Salat
- 2 stk crispsalat
- 1 stk mango, i terninger
- 2 stk avokado, i terninger
- 1 pk reddik
- 0,5 stk agurk
- 1 dl quinoa
- 1 pk buljong
- 4 dl vann
Instruksjoner
- Sett ovnen på 180 grader.
- Smelt smør i en liten kjele.
- Når smøret er smeltet, ha i finhakket hvitløk og chilli og la det surre i 1 minutt.
- Tilfør honning, soya og lime.
- Gi det hele et kjapt oppkok.
- Legg laksefiletene i en ildfast form.
- Hell over marinaden.
- La laksen stå i ovnen i 15 minutter.
- Ha quinoa i en sil og skyll over vasken.
- Ha så quinoaen i en kjele med vann og buljong
- Kok opp med lok i 15 minutter.
- Sett til side og la hvile i 5 minutter.
- Bland sammen salatingrediensene i en bolle.
- Tilsett quinoaen i salaten, og bland godt.
- Ta laksen ut av ovnen og flytt over i salaten. Bland inn.
-
- Du kan gjerne bruke fiskemarinaden som dressing til salaten.