Digg og krydret tvist på den klassiske julegløggen.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Totaltid40 minutter min
8 porsjoner
Ingredienser
- 1 liter eplejuice
- 50 g sukker
- 1 stk sitron
- 3 stk kanelstenger
- ca 50 stk kardemommefrø
- 4 stk stjerneanis, hele
- 1 flaske hvitvin
- 2 dl calvados eller brandy
- 1 stk eple
Instruksjoner
- Kok opp eplejuicen med sukker, krydder og skiver av halvparten av sitronen.
- La det trekke i ca 30 minutter eller til du synes det smaker gløggete.
- Hell deretter oppi hvitvin og valgt sprit. Vil du ha den sterkere bruker du mer!
- Varm opp gløggen forsiktig. Den skal bli varm, men den skal ikke koke.
- Til slutt, sil gløggen og pynt med noen skiver av eple og resten av sitronen.