Hvor mange nam vil du gi?
4,58 (7 vurderinger)
8 porsjoner
Ingredienser
- 1 kg hvetemel, f.eks Tipo 00
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 6 dl vann, lunkent
- 1,5 dl olivenolje
- havsalt
- rosmarin
- sorte oliven
- soltørkede tomater i olje
Instruksjoner
- Bland sammen mel, gjær og salt i en bolle.
- Bland inn vannet inn i melblandingen og kna det hele til deigen blir smidig. Hell over litt olivenolje så det legger seg rundt deigen.
- La deigen heve i en bolle med plastfilm over i minst 45 minutter.
- Sett ovnen på 180 grader.
- Smør en ildfast form, kakeform eller langpanne med olivenolje og hell deigen over i formen.
- Deigen skal så etterheve i minst 30 minutter.
- Lag små hull i deigen med fingeren.
- Hell over den resterende mengden olivenolje.
- Hakk opp oliven og dytt de forsiktig inn i deigen.
- Gjør det samme med soltørkede tomater.
- Strø så over en god mengde havsalt.
- Sett focacciaen i varm ovn og la den steke i 35 minutter, til den har fått en gylden farge på toppen.
- Avkjøl focacciaen på en rist.