Focaccia med rosmarin, oliven og soltørkede tomater

Hvor mange nam vil du gi?

4,58 (7 vurderinger)
8 porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg hvetemel, f.eks Tipo 00
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 6 dl vann, lunkent
  • 1,5 dl olivenolje
  • havsalt
  • rosmarin
  • sorte oliven
  • soltørkede tomater i olje

Instruksjoner

  • Bland sammen mel, gjær og salt i en bolle.
  • Bland inn vannet inn i melblandingen og kna det hele til deigen blir smidig. Hell over litt olivenolje så det legger seg rundt deigen.
  • La deigen heve i en bolle med plastfilm over i minst 45 minutter.
  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Smør en ildfast form, kakeform eller langpanne med olivenolje og hell deigen over i formen.
  • Deigen skal så etterheve i minst 30 minutter.
  • Lag små hull i deigen med fingeren.
  • Hell over den resterende mengden olivenolje.
  • Hakk opp oliven og dytt de forsiktig inn i deigen.
  • Gjør det samme med soltørkede tomater.
  • Strø så over en god mengde havsalt.
  • Sett focacciaen i varm ovn og la den steke i 35 minutter, til den har fått en gylden farge på toppen.
  • Avkjøl focacciaen på en rist.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




4,58 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2025 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!