Entrecôte andre biffstykker kan ha uendelig med ulike tilbehørsstiler. Her har vi gått for en litt thai-inspirert type og synes det er megadigg!
Hvor mange nam vil du gi?
3,50 (2 vurderinger)
4 porsjoner
Ingredienser
- 4 stk entrecote
- 350 g eggnudler
- 1 stk lime, i båter (til servering)
- smør, til steking
- olje, til steking
- koriander, til servering
- sesamfrø
Wok
- 4 stk pak choi, i strimler
- 1 stk rødløk, i strimler
- 1 stk grønt eple, i strimler
Saus
- 2 dl soyasaus
- 2 ss honning
- 2 ss sriracha
- 1 ts sesamolje
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss ingefær, finhakket
- 1 stk lime, safen
Instruksjoner
- Ta entrecotene ut av kjøl og la det ligge i romtemperatur i minst 30 minutter.
- Massér inn havsalt og pepper i kjøttet på hver side.
- Bland sammen ingrediensene til sausen, og sett til side.
- Varm stekepannen med en god spiseskje smør. La smøret smelte og varme seg opp til det blir brunt. Det er viktig å la pannen bli ordentlig varm.
- Legg i kjøttet og la det steke på en side til kjøttsaft begynner å piple på oversiden av kjøttet. Da er det på tide å snu. Kjøttet vil være medium stekt når det begynner å piple på også denne siden.
- Sett kjøttet til side.
- Varm olje i en wokpanne eller panne med høye kanter og tilsett wokgrønnsakene. La de frese under omrøring på høy varme til de blir blanke, men fortsatt beholder spenst.
- Kok opp glassnudler som anvist på pakningen. Se til å ha litt salt i vannet.