Den deilige meksikanske retten passer perfekt om du vil mikse opp fredagstacoen litt, eller kose deg ekstra i helgen. Den er enkel og lage og en favoritt for hele familien.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
4 porsjoner
Ingredienser
- 400 g kjøttdeig
- 1 pose tacokrydder
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk chili, finhakket
- 1 stk gul løk, grovhakket
- 1 stk paprika, grovhakket
- 400 g hakkede tomater
- 400 g kidneybønner
- 1 glass salsa
- 6 stk tortillalefser
- 200 g ost, revet
Topping
- 2 stk avokado, til guacamole
- 1 boks salsadressing
- 1 boks rømme
- 1 pose ruccola
- 1 stk mango, i biter
- 1 pose nacho chips
Instruksjoner
- Sett stekeovnen på 230 grader.
- Stek kjøttdeigen i litt nøytral olje i en stekepanne med høye kanter til den blir gylden.
- Tilsett hakket hvitløk, chilli og tacokrydder, og sett til side.
- Skyll kidneybønnene godt og tilfør i pannen med kjøttet
- Stek løk og paprika i en annen stekepanne til løken er gylden.
- Bland løk og paprika inn med kjøttet og bønnene, og la det stå på lav varme.
- Rør så inn hakkede tomater og salsasausen, og rør godt.
- Skru opp varmen og la blandingen putre i 10 minutter. Rør underveis.
- Finn frem en ildfast form og legg i en og en lefse.
- Fyll lefsene godt opp med kjøttfyllet og brett dem sammen, side om side.
- Spar kjøttblanding til slutt slik at du kan helle det over de sammenbrettede lefsene. På den måten unngår du tørre og smakløse lefser.
- Dryss over godt med revet ost.
- Sett enchiladas inn i ovnen og la det steke i 15 minutter. Osten skal smelte og bly gyldenbrun på toppen.
Enchiladas er best når den servers med guacamole, rømme, salsa, mango, nachochips og ruccolasalat.