Enchiladas

Den deilige meksikanske retten passer perfekt om du vil mikse opp fredagstacoen litt, eller kose deg ekstra i helgen. Den er enkel og lage og en favoritt for hele familien.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
4 porsjoner

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 pose tacokrydder
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk chili, finhakket
  • 1 stk gul løk, grovhakket
  • 1 stk paprika, grovhakket
  • 400 g hakkede tomater
  • 400 g kidneybønner
  • 1 glass salsa
  • 6 stk tortillalefser
  • 200 g ost, revet

Topping

  • 2 stk avokado, til guacamole
  • 1 boks salsadressing
  • 1 boks rømme
  • 1 pose ruccola
  • 1 stk mango, i biter
  • 1 pose nacho chips

Instruksjoner

  • Sett stekeovnen på 230 grader.
  • Stek kjøttdeigen i litt nøytral olje i en stekepanne med høye kanter til den blir gylden.
  • Tilsett hakket hvitløk, chilli og tacokrydder, og sett til side.
  • Skyll kidneybønnene godt og tilfør i pannen med kjøttet
  • Stek løk og paprika i en annen stekepanne til løken er gylden.
  • Bland løk og paprika inn med kjøttet og bønnene, og la det stå på lav varme.
  • Rør så inn hakkede tomater og salsasausen, og rør godt.
  • Skru opp varmen og la blandingen putre i 10 minutter. Rør underveis.
  • Finn frem en ildfast form og legg i en og en lefse.
  • Fyll lefsene godt opp med kjøttfyllet og brett dem sammen, side om side.
  • Spar kjøttblanding til slutt slik at du kan helle det over de sammenbrettede lefsene. På den måten unngår du tørre og smakløse lefser.
  • Dryss over godt med revet ost.
  • Sett enchiladas inn i ovnen og la det steke i 15 minutter. Osten skal smelte og bly gyldenbrun på toppen.
Enchiladas er best når den servers med guacamole, rømme, salsa, mango, nachochips og ruccolasalat.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!