Eltefrie rundstykker krever litt hevetid, men utenom det er det nesten ingen jobb å lage de. De passer perfekt til helgefrokost, brunsj og ikke minst om du skal kose deg litt ekstra med frokosten på en hyttetur.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (3 vurderinger)
Tilbredningstid30 minutter min
10 rundstykker
Ingredienser
- 550 g hvetemel
- 1 ts gjær, tørr
- 1 ts salt
- 4 dl vann, lunkent
Instruksjoner
Forberedelser
- Ha 500 g av melet, og resten av ingrediensene i en bolle
- Rør ingrediensene sammen, gjerne med en slikkepott, til deigen er godt blandet. Deigen skal være bløt og klissete, og uten melklumper
- Når deigen er blandet ferdig, skal du dekke den til med plastfolie. Det er viktig at du ikke bruker et kjøkkenhåndkle, siden deigen skal heve en stund
- Sett deigen til heving i minst 6 timer, men helst over natten. Om du hever over natten kan du sette deigen til kaldheving i kjøleskapet
- Finn frem et stekebrett og dekk det med stekepapir
Steking
- Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme
- Dryss det resterende mengden av melet ut over kjøkkenbenken
- Bruk en slikkepott til å helle deigen over på benken
- Ta litt mel på toppen av deigen
- Brett så deigen inn over seg selv 3-4 ganger
- Kutt så deigen i 8-10 like store deler
- Om delene sklir litt fra hverandre kan du brette de 1-2 ganger pr bit
- Legg hver bit på stekebrettet. Ikke vær bekymret om de ser litt flate ut, de får fin form når de stekes
- Stek rundstykkene i 30 minutter, til de er gyldene på toppen
- Avkjøl rundstykken på en rist og server deretter med deilig pålegg