Eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker krever litt hevetid, men utenom det er det nesten ingen jobb å lage de. De passer perfekt til helgefrokost, brunsj og ikke minst om du skal kose deg litt ekstra med frokosten på en hyttetur.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (3 vurderinger)
Tilbredningstid30 minutter
10 rundstykker

Ingredienser

  • 550 g hvetemel
  • 1 ts gjær, tørr
  • 1 ts salt
  • 4 dl vann, lunkent

Instruksjoner

Forberedelser

  • Ha 500 g av melet, og resten av ingrediensene i en bolle
  • Rør ingrediensene sammen, gjerne med en slikkepott, til deigen er godt blandet. Deigen skal være bløt og klissete, og uten melklumper
  • Når deigen er blandet ferdig, skal du dekke den til med plastfolie. Det er viktig at du ikke bruker et kjøkkenhåndkle, siden deigen skal heve en stund
  • Sett deigen til heving i minst 6 timer, men helst over natten. Om du hever over natten kan du sette deigen til kaldheving i kjøleskapet
  • Finn frem et stekebrett og dekk det med stekepapir

Steking

  • Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme
  • Dryss det resterende mengden av melet ut over kjøkkenbenken
  • Bruk en slikkepott til å helle deigen over på benken
  • Ta litt mel på toppen av deigen
  • Brett så deigen inn over seg selv 3-4 ganger
  • Kutt så deigen i 8-10 like store deler
  • Om delene sklir litt fra hverandre kan du brette de 1-2 ganger pr bit
  • Legg hver bit på stekebrettet. Ikke vær bekymret om de ser litt flate ut, de får fin form når de stekes
  • Stek rundstykkene i 30 minutter, til de er gyldene på toppen
  • Avkjøl rundstykken på en rist og server deretter med deilig pålegg
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!