Eggs Benedict

Det er bare å innse det først som sist, Eggs Benedict er verdens diggeste frokost. Det tar litt lengre tid enn å koke et vanlig egg, men tro oss. Det er verdt det!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (3 vurderinger)
2 personer

Ingredienser

Hollandaisesaus

  • 100 g smeltet smør
  • 2 stk eggeplommer
  • 1 ss sitronsaft

Posjerte egg

  • 4 stk egg, kalde
  • 4 ss eddik, 7%
  • 1 ss salt

Brødskiven

  • 4 skiver godt brød, brioche eller hjemmelaget landbrød
  • 8 skiver bøkerøkt skinke
  • 200 g spinat
  • 2 stk hvitløksfedd
  • smør, til steking
  • gressløk, garnityr

Instruksjoner

Hollandaisesaus

  • Start med å smelte smør i en kasserolle og sett det til avkjøling
  • Skill eggeplomme og eggehvite
  • Ha eggeplommene i en kasserolle og hell i sitronsaften
  • Bruk en spiseskje og overfør det avkjølte og klarnede smøret over i kasserollen. Her skal du passe på å få med alt smør utenom det hvite melkefettet som ligger på bunnen. Det er ikke krise om du får med litt melkefett, men prøv så godt du kan å unngå det.
  • Skru varmen på lav til middels og visp kontinuerlig i sausen til den har tyknet
  • Smak til med sitronsaft og sett til side

Posjerte egg

  • Gjør klar en bolle med vann og isbiter og sett den ved siden av stekeplaten
  • Gjør klar en tallerken med tørkepapir ved siden av bollen
  • Kok opp vannet
  • Tilsett eddik og salt og rør rundt
  • Sett varmen ned slik at vannet småkoker
  • Kakk et av eggene i en kopp eller et glass uten at plommen sprekker
  • Bruk en sleiv til røre fort rundt i gryten slik at det oppstår en syklon i midten av kasserollen
  • Hell egget oppi vannet
  • La egget koke i 3 minutter
  • Bruk en sleiv eller skje til å overføre egget fra det kokende vannet over i bollen med isvannet
  • La egget ligge i bollen i 30 sekunder til 1 minutt
  • Legg egget over på den papirkledde tallerkenen
  • Ta bare ett egg av gangen, og gjenta prosessen for alle eggene

Brødskiven

  • Skjær opp brødet
  • Varm opp en stekepanne på høy varme og smelt smør
  • Kutt hvitløksfeddene i to ha de i med smøret
  • Stek brødskivene på hver side i 2 minutter slik at de blir gyldende og fine
  • Anrett brødskivene på hver sin tallerken
  • Legg først på en halv neve spinat på hver brødskive
  • Brett deretter to skinkebiter på hver skive
  • Plasser de posjerte eggene på hver sin skive
  • Bruk en spiseskje til å føre hollandaisesausen over eggene
  • Klipp over litt frisk gressløk på toppen
  • BON APPETIT!
Tips: Bruk hjemmebakt brioche eller grytebrød som brødskive!
Tips: Spar eggehviten og lag whiskey sour i senere i kveld!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!