Det er bare å innse det først som sist, Eggs Benedict er verdens diggeste frokost. Det tar litt lengre tid enn å koke et vanlig egg, men tro oss. Det er verdt det!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (3 vurderinger)
2 personer
Ingredienser
Hollandaisesaus
- 100 g smeltet smør
- 2 stk eggeplommer
- 1 ss sitronsaft
Posjerte egg
- 4 stk egg, kalde
- 4 ss eddik, 7%
- 1 ss salt
Brødskiven
- 4 skiver godt brød, brioche eller hjemmelaget landbrød
- 8 skiver bøkerøkt skinke
- 200 g spinat
- 2 stk hvitløksfedd
- smør, til steking
- gressløk, garnityr
Instruksjoner
Hollandaisesaus
- Start med å smelte smør i en kasserolle og sett det til avkjøling
- Skill eggeplomme og eggehvite
- Ha eggeplommene i en kasserolle og hell i sitronsaften
- Bruk en spiseskje og overfør det avkjølte og klarnede smøret over i kasserollen. Her skal du passe på å få med alt smør utenom det hvite melkefettet som ligger på bunnen. Det er ikke krise om du får med litt melkefett, men prøv så godt du kan å unngå det.
- Skru varmen på lav til middels og visp kontinuerlig i sausen til den har tyknet
- Smak til med sitronsaft og sett til side
Posjerte egg
- Gjør klar en bolle med vann og isbiter og sett den ved siden av stekeplaten
- Gjør klar en tallerken med tørkepapir ved siden av bollen
- Kok opp vannet
- Tilsett eddik og salt og rør rundt
- Sett varmen ned slik at vannet småkoker
- Kakk et av eggene i en kopp eller et glass uten at plommen sprekker
- Bruk en sleiv til røre fort rundt i gryten slik at det oppstår en syklon i midten av kasserollen
- Hell egget oppi vannet
- La egget koke i 3 minutter
- Bruk en sleiv eller skje til å overføre egget fra det kokende vannet over i bollen med isvannet
- La egget ligge i bollen i 30 sekunder til 1 minutt
- Legg egget over på den papirkledde tallerkenen
- Ta bare ett egg av gangen, og gjenta prosessen for alle eggene
Brødskiven
- Skjær opp brødet
- Varm opp en stekepanne på høy varme og smelt smør
- Kutt hvitløksfeddene i to ha de i med smøret
- Stek brødskivene på hver side i 2 minutter slik at de blir gyldende og fine
- Anrett brødskivene på hver sin tallerken
- Legg først på en halv neve spinat på hver brødskive
- Brett deretter to skinkebiter på hver skive
- Plasser de posjerte eggene på hver sin skive
- Bruk en spiseskje til å føre hollandaisesausen over eggene
- Klipp over litt frisk gressløk på toppen
- BON APPETIT!
Tips: Bruk hjemmebakt brioche eller grytebrød som brødskive!
Tips: Spar eggehviten og lag whiskey sour i senere i kveld!