Det finnes mange måter å lage eggerøre på, men dette er vår favoritt. Ganske så enkel, bare husk den hemmelige ingrediensen: tålmodighet.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (2 vurderinger)
2 personer
Ingredienser
- 4 stk egg
- 2 ss ekte smør
- 1 ss gressløk, grovhakket
- salt
Instruksjoner
- Pisk eggene godt sammen med en gaffel i en bolle.
- Kutt gressløk.
- Sett en kald stekepanne på stekeplaten på medium/lav varme, 4 eller 5 av 9, og ha i smøret.
- Når smøret har smeltet (ikke brunet, bare smeltet) ha over eggene.
- Rør i eggerøren med en stekespade så og si konstant. Skjer det ingenting med eggene på mange minutter kan du godt skru opp varmen bittelitt, men med én gang du merker at eggene begynner å koagulere – ta pannen av platen og rør godt slik at ingenting sitter fast i stekepannen lenger. Sett pannen tilbake på platen og gjenta.
- Eggerøren er ferdig når den ikke er flytende lenger, men heller ikke har blitt for fast. Se for deg at du skal ha eggerøren på en brødskive – kommer den til å henge på når du skal ta en bit eller kommer den til å rulle av? Er det det første som er svaret har du klart det!
- Når du ser at den nærmer seg beskrivelsen over kan du ha i gressløken og røre den inn.
- Kvern over litt salt helt til slutt og server!
Server eggerøren på en skive nybakt brød!