Stekt ris er digg! Smaker masse og er superlett å lage. Her kan du slenge inn alle grønnsaker du vil spise opp, så du slipper å kaste dem. Egentlig ikke noen grunn til å ikke spise det i dag.
Hvor mange nam vil du gi?
3,75 (4 vurderinger)
2 porsjoner
Ingredienser
- 400 g ris
- 1 ss nøytral olje
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk chili, finhakket
- 2 stk gulrot, i strimler
- 0.5 stk brokkoli, i biter
- 0.5 stk rødløk, i strimler
- 2 stk kyllingfilet, i terninger
- 2 stk chili
- 3 ss soyasaus
- 1 ss sriracha
- lime , i båter
- sesamfrø, kan sløyfes
Instruksjoner
- Kok opp ris og sett til side.
- Stek kyllingen i en varm panne, til den er gjennomstekt. Sett til side.
- Varm en wokpanne eller stekepanne med høye kanter til høy varme.
- Tilsett oljen i pannen sammen med hvitløk og chilli.
- Tilsett så gulrot, brokkoli og rødløk og la det hele stekes kjapt under omrøring.
- Ha deretter i den stekte risen og kyllingen og rør det hele sammen
- Tilsett så soyasaus og sriracha, og rør godt.
- Smak på risen. Ønsker du mer salt eller spice kan du ha i mer soya eller sriracha.
- Lag et "rede" midt i wokpannen og kakk inn eggene.
- Rør det hele godt sammen. Eggene vil koagulere og skape en deilig eggerøre.
- Strø over sesamfrø og skvis over lime.
- Server!