Dampet laks med brokkolini

Deilig og smakfull laks. Denne middagen er faktisk skikkelig sunn, men mest av alt så smaker den godt, og er lett å lage!

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
Tilbredningstid40 minutter
Totaltid37 minutter
2 porsoner

Utstyr

  • Dampkjele eller dampgryte i bambus
  • Pensel

Ingredienser

  • 4 stk laksefilet uten skinn og bein, eller annen fiskefilet
  • 1 stk kinakål, eller vanlig kålhode
  • 150 g brokkolini
  • 2 dl ris

Saus

  • 4 ss soyasaus, glutenfri ved behov
  • 1 stk lime, saften
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk chili, finhakket

Garnityr

  • sesamfrø, kan droppes
  • frisk koriander, kan droppes

Instruksjoner

  • Kok opp ris
  • Bland sammen ingrediensene til sausen
  • Legg blader fra kinakålen i bunnen av dampgryten
  • Legg fiskestykkene oppå
  • Legg så brokkolinien rundt fisken, men pass på at du får på lokket
  • Pensle fiskestykkene med saus på oversiden
  • Fyll en stekepanne med 1-2 cm vann og sett dampgryten i midten
  • Kok opp, og la det fortsette å koke i 7-8 minutter. Pass på hele veien at stekepannen ikke koker seg tom. Blir det lite vann kan du helle i mer underveis.
  • Server sammen med risen, med topping av sesamfrø og koriander. Resten av sausen er kjempegod over både fisk og ris!
Skriv ut oppskrift
  1. Arne Stensen

    Kan jeg bruke kasserolle med rist oppi?

    1. Oda i namnamnam
      @Arne Stensen

      Heisann Arne!

      Det bør gå helt fint! Vi er spent på å høre hva du synes! 🙂

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!