Deilig og smakfull laks. Denne middagen er faktisk skikkelig sunn, men mest av alt så smaker den godt, og er lett å lage!
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Tilbredningstid40 minutter min
Totaltid37 minutter min
2 porsoner
Utstyr
- Dampkjele eller dampgryte i bambus
- Pensel
Ingredienser
- 4 stk laksefilet uten skinn og bein, eller annen fiskefilet
- 1 stk kinakål, eller vanlig kålhode
- 150 g brokkolini
- 2 dl ris
Saus
- 4 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 1 stk lime, saften
- 1 ss honning, flytende
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk chili, finhakket
Garnityr
- sesamfrø, kan droppes
- frisk koriander, kan droppes
Instruksjoner
- Kok opp ris
- Bland sammen ingrediensene til sausen
- Legg blader fra kinakålen i bunnen av dampgryten
- Legg fiskestykkene oppå
- Legg så brokkolinien rundt fisken, men pass på at du får på lokket
- Pensle fiskestykkene med saus på oversiden
- Fyll en stekepanne med 1-2 cm vann og sett dampgryten i midten
- Kok opp, og la det fortsette å koke i 7-8 minutter. Pass på hele veien at stekepannen ikke koker seg tom. Blir det lite vann kan du helle i mer underveis.
- Server sammen med risen, med topping av sesamfrø og koriander. Resten av sausen er kjempegod over både fisk og ris!
Kan jeg bruke kasserolle med rist oppi?
Heisann Arne!
Det bør gå helt fint! Vi er spent på å høre hva du synes! 🙂