Deilig og smakfull laks. Denne middagen er faktisk skikkelig sunn, men mest av alt så smaker den godt, og er lett å lage!
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Tilbredningstid40 minutter min
Totaltid37 minutter min
2 porsoner
Utstyr
- Dampkjele eller dampgryte i bambus
- Pensel
Ingredienser
- 4 stk laksefilet uten skinn og bein, eller annen fiskefilet
- 1 stk kinakål, eller vanlig kålhode
- 150 g brokkolini
- 2 dl ris
Saus
- 4 ss soyasaus
- 1 stk lime, saften
- 1 ss honning, flytende
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk chili, finhakket
Garnityr
- sesamfrø, kan droppes
- frisk koriander, kan droppes
Instruksjoner
- Kok opp ris
- Bland sammen ingrediensene til sausen
- Legg blader fra kinakålen i bunnen av dampgryten
- Legg fiskestykkene oppå
- Legg så brokkolinien rundt fisken, men pass på at du får på lokket
- Pensle fiskestykkene med saus på oversiden
- Fyll en stekepanne med 1-2 cm vann og sett dampgryten i midten
- Kok opp, og la det fortsette å koke i 7-8 minutter. Pass på hele veien at stekepannen ikke koker seg tom. Blir det lite vann kan du helle i mer underveis.
- Server sammen med risen, med topping av sesamfrø og koriander. Resten av sausen er kjempegod over både fisk og ris!